Psychic Academy

Mangaka: Katsu Aki
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 5
Volumes Japans: 11
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Psychic Academy leerde ik kennen via het teloorgegane voorpublicatiemagazine van Pika ‘Shonen Collection’. Het begin was doorsnee, maar toen ik enkele latere hoofdstukken onder ogen kreeg wist ik dat ik deze reeks zou kopen als hij ooit in tank vorm verscheen. Spijtig genoeg bleef die uitgave maar op zich wachten en begon ik reeds te vrezen dat Pika de reeks niet zou uitbrengen in de gewone mangavorm na het stopzetten van Shonen Collection. Gelukkig was mijn vrees ongegrond en werd mijn geduld beloond.

Psychic Academy is een manga van Aki Katsu, de mangaka die de ‘encyclopedie van de sex’ op ons loslaat onder de vorm van Step up Love Story. De tekenstijl is dus ideaal voor het bewonderen van wulpse vrouwen en ook in Psychic Academy zitten er een paar niet te versmaden babes.

Aï Shiomi is een ietwat verlegen en onzekere jongen die toegelaten wordt op de beroemde Psychic Academy. Deze school werd opgericht omstreeks het begin van de 21ste eeuw en diende om personen die een aura hadden te helpen bij hun ontwikkeling. Want aura’s daar draait het hier allemaal om.

Iedereen heeft een aura maar bij de studenten van de Psychic Academy zijn deze erg ontwikkeld en kunnen ze aangewend worden om speciale krachten te ontwikkelen. Sommige mensen vernemen reeds bij de geboorte dat ze ‘speciaal’ zijn, bij anderen, zoals Shiomi, komen de krachten pas later aan het licht.

Shiomi is er echter niet van overtuigd dat hij enige vorm van krachten kan aanwenden. Hij voelt zich niet speciaal en kan zich niet inbeelden dat hij is zoals zijn legendarische broer, Zero, die de koning van de verschrikking versloeg.

Gelukkig staat Shiomi er niet alleen voor op school. Hij vindt er zijn jeugdvriendin Orina terug, en ook met het zwijgzame meisje Myuu groeit er al snel een vreemde band. Het is echter het telepathische konijn Buu dat de taak op zich neemt om de sluimerende krachten van Shiomi te wekken. En hij heeft daar 11 volumes de tijd voor…

Psychic Academy is erg klassiek qua opbouw. Het begint al met de tekenstijl van Katsu Aki die erg aangenaam is voor het oog, maar nergens baanbrekend. Ook het verhaal toont zich van z’n meest klassieke kant. De reeks is een mix tussen de typische sentimentele shonen met z’n driehoeksverhouding tussen Shiomi en de meisjes Orina en Myuu, en een wat meer op de actie gerichte manga door de aanwezigheid van de aura’s.

Klassiek hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het een slechte manga is. Verre van. Het is allemaal interessant genoeg om de reeks geboeid te blijven lezen, en ook al blijven verrassingen uit, de puzzelstukken vallen allemaal mooi in elkaar.

Psychic Academy is zeker een aanrader voor de beginnende mangalezer, maar ook de anderen zullen deze elfdelige reeks best wel goed verteren. Geen top, maar ook zeker geen flop.