Prison School

Mangaka: Akira Hiramoto
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 15
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Prison School (Kangoku Gakuen in het Japans) is een manga van Akira Hiramoto en is één van die manga die typisch Japans is. Geef dit aan een leek en hij keert zich voor eeuwig af van de Japanse strip. Of hij raakt er voor altijd aan verknocht! Dat kan natuurlijk ook…

Kiyoshi maakt zich klaar voor zijn eerste dag op een nieuwe school. Het Hachimitsu-internaat was tot voor kort enkel toegankelijk voor meisjes maar dit jaar worden er voor het eerst ook jongens toegelaten. Tot zijn grote verbazing merkt Kiyoshi dat er slechts vijf jongens – hemzelf incluis – tussen de horde meisjes zullen plaatsnemen. Hemel of hel? Dat valt nog af te wachten…

In het begin zijn de vijf nieuwbakken vrienden euforisch. Voor elke jongen zijn er immers 200 meisjes. Keuze genoeg om een vriendinnetje aan de haak te slaan! Maar al snel blijkt dat de jongens niet echt welkom zijn. Ze worden straal genegeerd door de 1.000 schoollopende meisjes. Ze voelen hun frustraties opborrelen. Zo dicht bij al dat lekkers en er kan zelfs geen woordje af? Aan hun lusten zál voldaan worden! Samen besluiten ze de meisjes te gaan bespieden… Maar als ze betrapt worden breekt de hel los! Opeens zijn de meisjes zo zwijgzaam niet meer!

De jongens worden opgesloten en een geheimzinnige meisjesraad zal over hun lot beslissen. Maar als lezer zal je je al snel afvragen wie de meest perverse trekjes bezit. De jongens of de leden van de meisjesraad?

Prison School bevat elementen die enkel gevat zullen worden door een publiek van mangakenners. De manga neigt meer naar hentai dan naar ecchi – maar dan wel hentai mèt scenario. Het gevangenisleven voor de jongens is erg ‘hard’, maar voor de lezer vooral erg grappig – in de positieve zin. Als je Prison School niet serieus neemt is dit gewoon vaak lachen geblazen. Maar als je als leek gaat analyseren hoe het er aan toegaat in de Prison School benader je tentakel-niveau.

Prison School is een aanrader voor al wie niet vies is van wat bloot in combinatie met de ongebreidelde Japanse fantasie rond perversiteiten. Vooral de (typisch Japanse) humor zal de mangalezer overtuigen. Laat je echter vooral niet strikken door de naam van de mangaka. Akira Hiramoto is bij ons vooral gekend van de auteursmanga Me And The Devil Blues over het leven van jazzman Robert Leroy Johnson, maar dit is dan toch heel andere koek. Iets zoeter!