Please, Teacher

Mangaka: Hayashiya Shizuru
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Please, Teacher – Onegai Teacher in het Japans – is een bekende anime die de fans zeker zullen kennen. De voor mij onbekende Hayashiya Shizuru werd gevraagd een manga te tekenen gebaseerd op de anime. Eens zien of er iets moois uit voortgesproten is…

Kei Kusanagi woont bij zijn oom in een afgelegen dorpje in de bergen. Hij woont daar voor de gezonde buitenlucht. Kei lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte waardoor hij ineens voor onafzienbare tijd in coma kan vallen.

Het verhaal begint wanneer het ganse dorpje roddelt over een vliegende schotel die over het meertje waargenomen zou zijn. Iedereen roddelt maar enkel Kei kent de ware toedracht achter het verhaal.

Op school wordt Kei immers geconfronteerd met de bloedmooie alien Kazami Mizuho die hij de avond voordien uit het ruimteschip zag komen. En al snel komt zijn nieuwe klastitularis erachter dat de stille Kei haar geheim kent.

Allerlei misverstanden zullen ertoe leiden dat Kei en Mizuho met elkaar zullen trouwen en stilaan zal Kei het verhaal achter de alien te weten komen. Blijkt dat zij de aarde komt controleren en dat ze een afstammelinge is van één van de mensen die op expeditie vertrokken naar Mars maar voor altijd verdwenen in de oneindige ruimte. Een half-alien, half-mens dus. Of haar wulpse vormen aards dan wel buitenaards zijn, wordt echter niet onmiddellijk duidelijk!

Please, Teacher zal in twee volumes afgehandeld worden. Het is een erg klassiek verhaal dat nergens baanbrekende elementen bevat. Mensen die het mangawereldje al wat kennen zullen zich waarschijnlijk vaak storen aan de typische clichés en de algemeen gekende scènes die ook hier naar voren worden gebracht.

Kei en Mizuho zijn dan wel getrouwd maar Kei is natuurlijk de loser met bril die ook in de smaak valt bij een – volledig aards – klasgenootje. Vriendschap, liefde, humor, de klassieke onderwerpen komen allemaal aan bod.

Vermits de anime van Please, Teacher goed in aarde viel bij de fans, keek ik uit naar deze tweedelige reeks, maar nergens kon ze mij overtuigen. Té klassiek in het verloop, wekt ze nergens de hoop op een verrassende plotwending. Vermits de manga de anime redelijk goed lijkt te volgen, volgens wat ik lees op verschillende fora, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat ook de anime me weinig zal bekoren. Door de interessante actie van uitgeverij Soleil die de eerste aflevering van de anime gratis op een DVD meelevert met het eerste volume van de manga, kan je daar echter onmiddellijk zelf over oordelen – mocht je na het lezen van de manga tenminste nog de moed hebben om je nogmaals door dit clichématig verhaal te worstelen.

Please, Teacher biedt net te weinig originaliteit om de doorwinterde fan te boeien. Voor de nieuwkomers is dit misschien een leuke weglezer, maar daar blijft het dan ook bij.