Peridot

Mangaka: Hiyoko Kobayashi
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 6
Score:

5.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Het zesdelige Peridot is één van die typische babe-titels uit de Génération Comics catalogus. Geen zwaarbewapende babes op de cover, wel zwaarbeboezemde babes. Als er zo nadrukkelijk de nadruk gelegd wordt op vrouwelijk schoon betekent het vaak een stuiptrekking om een gebrek aan scenario te verstoppen. Eens zien of dit ook het geval is bij Peridot van de mangaka Hiyoko Kobayashi.

Akira Shindo gaat naar een nieuwe school en slentert wat door de buurt de avond voor ze daar haar eerste schooldag tegemoet gaat. Ze wordt echter lastiggevallen door enkele jongens die het niet zo goed menen met de blondine. Toevallig passeert daar de rondborstige Mahiru Suruga die haar niet wilt helpen, maar die er toch in slaagt de jongens op de vlucht te doen slaan.

De volgende dag blijkt Mahiru naast Akira op de schoolbanken te zitten. In het begin is Akira nog boos op de zwartharige schone omdat ze haar niet wou helpen, maar al snel bloeit er een mooie vriendschap tussen de twee, omdat dat nu eenmaal nodig is voor het verdere verloop van dit verhaal.

Mahiru is een vechtersbaas. De publiciteit die Génération Comics rond deze titel maakt is dan ook opgebouwd rond het feit dat de vrouwen zich hier niet laten doen door de mannen, maar ook hun… mannetje kunnen staan. Mahiru is echter ook erg in zichzelf teruggetrokken en heeft geen vrienden op school. De komst van Akira gaat hier verandering in brengen, en Mahiru zal zich – eigenlijk zonder enige reden – opener en socialer tonen door de aanwezigheid van Akira.

In de loop van het verhaal zal Mahiru verschillende mensen te hulp komen, al dan niet onder lichte dwang van Akira, en sommigen zullen zich zelfs bij het duo voegen. Akira zal op lichtjes humoristische wijze martial arts leren omdat ze even sterk wil worden dan Mahiru.

Het scenario is archiklassiek, stelt niet veel voor, maar dwaalt ook af van de opzet. We komen immers al snel te weten dat de vader van Mahiru vele malen sterker is dan zijn dochter en haar af en toe eens te hulp moet snellen. Sterke vrouwen die op eigen benen staan? Mja.

Ook is het vaak denigrerend tegenover zowel mannen als vrouwen. Een dikke jongen die stiekem soft erotische films maakt van de meisjes wordt eerst veracht door iedereen maar wordt nadien op onschuldige wijze in de armen gesloten door één van zijn slachtoffers. Het dutske had het allemaal niet zo bedoeld.

Bij Peridot mag je echt niet teveel nadenken. Dan erger je teveel aan de misbaksels van verhalen die beschreven worden. Er ís weldegelijk een scenario, maar veel stelt het allemaal niet voor. Gelukkig kunnen we genieten van de mooie tekenstijl van de mangaka, én natuurlijk van de babes.

Het is niet vrouwvriendelijk, het is zelfs niet manvriendelijk, het stelt niet veel voor, maar zet je verstand op nul en dán leest het allemaal vlotjes weg. Enkel voor de superfans van vrouwelijk schoon die te beschaamd zijn echte hentaï te gaan kopen.