Peach

Mangaka: U-Jin
Uitgever: Asuka
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 6
Score:

5.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Het blijft vreemd hoe sommige mangaka gedurende jaren genegeerd worden door de Franse uitgeverijen en dan smijten ze zich allen plotseling en terzelfder tijd op diens oeuvre zoals vliegen op stront. Het gebeurde eerder al met Adachi, Kawaguchi,… en nu dus ook met U-Jin.

Na Angel dat in de jaren negentig bij Tonkam verscheen was het heel lang stil rond Franse vertalingen van U-Jins werk. Geen wonder als je weet wat voor problemen met de arm der wet de publicatie van Angel opleverde. Maar sinds Iku Comics een mooi succesje scoorde met Sakura Diaries is de hentai-mangaka weer in de gratie gevallen bij de uitgeverijen. Tonkam brengt ons Amour en cours en ook Asuka stimuleert de mannelijke hormonen met het zesdelige Peach.

Saito is 25 jaar. Hij is nog steeds student, is een fervent otaku, draagt een bril en is natuurlijk nog maagd. Het vreemde aan hentai-manga is dat het mannelijk hoofdpersonage bijna altijd een maagd is. Vreemd voor porno, maar kom, meestal wordt er al snel gezorgd voor een degelijke ontmaagding! Saito moet dus niet panikeren.

Het liefdesverleden van Saito is redelijk pijnlijk te noemen. Hij kent enkel meisjes via het internet en dating services via sms, en zo kwam het zelfs bijna tot een huwelijk! Hij stond vooraan in de kerk met een mooi meisje dat hij die dag voor het eerst in levende lijve zag nadat ze elkaar ontmoet hadden op het internet. Heel hun huwelijk hadden ze gepland zonder elkaar te zien. Maar in de kerk duikt plotseling haar ex op waar ze nog smoorverliefd op is en het huwelijksgebeuren wordt een trauma voor Saito.

Op een dag staat er echter een superbabe aan zijn deur die claimt op hem verliefd te zijn en alles zal doen wat zijn hartje (of hormonen) verlangt. Saito denkt aan een grap maar de jonge vrouw lijkt zowaar de waarheid te spreken!

En dat is niet alles. Diezelfde geluksdag wordt Saito gecontacteerd voor een bijbaan als leraar Engels. Een lief en een job op één dag? Nee, er komt meer. Blijkt dat hij bijles moet geven aan allerlei jonge meisjes die niet zozeer aan hun Engelse uitspraak willen werken, maar wel willen wegdromen bij een sexy leraar… Als dat maar goedkomt!

Peach is erg klassiek in het genre. Je zal hier geen baanbrekend scenario vinden of ingenieuze plotwendingen. Het is allemaal erg voorspelbaar en het verhaaltje heeft minder om het lijf dan de deernes die U-Jin hier neerzet – en dat wil toch wel al wat zeggen.

Peach is dan ook slechts aan te raden aan de diehard U-Jin fan en/of de mensen die echt niet genoeg krijgen van de enorme uierborsten uit het de wat erotischere manga’s. De anderen lopen best met een wijde bocht om Peach heen. Het is allemaal een beetje té.

Wil je kennismaken met U-Jin grijp dan eerder naar Sakura Diaries – of eventueel het eerste volume van Amour en cours. Zoek je je gading in het erotische genre, vergeet dan zeker ook Step up Love Story niet.