Parallel

Mangaka: Toshihiko Kobayashi
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 4
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Ik krijg maar niet genoeg van de sentimentele shonen, en Génération Comics zal met hun nieuwe aanwinst mijn honger proberen te stillen. Ze gaan immers de werken van Toshihiko Kobayashi uitbrengen, en beginnen met zijn vierdelige serie ‘Parallel’.

Nekota en Hoshino zijn aartsvijanden. Nekota is de leider van de jongens en Hishino neemt die rol waar bij de meisjes van klas 3-1. Nekota is een turbulente jongen die erg sportief is aangelegd, terwijl Hishino erg serieus is. Twee tegenpolen dus. Maar op een dag moet Nekota toegeven dat hij gevoelens begint te koesteren voor het meisje waarmee hij dag in dag uit ruziet.

Hij verklaart haar zijn liefde maar het meisje zegt dat het onmogelijk is zijn vraag te beantwoorden. Nekota weet niet wat gedaan met dit gecrypteerd antwoord, maar zal al snel begrijpen wat het meisje bedoelt. Als hij die dag thuiskomt vertelt zijn vader hem immers dat hij gaat hertrouwen. Goed nieuws, ware het niet dat hij hertrouwt met de moeder van Hishino!

Maar er is meer. De familie is nog niet op de hoogte van het huwelijk en het moet dus allemaal geheim blijven. Beide ouders trekken er ook een jaartje op uit om aan hun muzikale carrière te werken, en laten hun zoon en dochter alleen achter in het huis van Nekota’s vader. Niemand mag echter weten dat ze samen leven, en broer en zus zijn…

Nekota begrijpt nu wat Hishino bedoelde met haar antwoord op zijn liefdesverklaring. Hoe kunnen een broer en een zus immers een relatie met elkaar hebben? Maar dat neemt niet weg dat hij alleen samenleeft met het knappe meisje… Blijkt al snel dat het kat en muisspelletje tussen de twee gewoon voortgaat.

Het verhaal is dus weinig origineel, en net zoals elke goede sentimentele shonen zijn er ook nevenpersonages die verliefd zullen worden op de hoofdpersonages. Zo wordt Kitamura, de beste vriend van Nekota, verliefd op Hishino. Nekota is er het hart van in maar zal zijn beste vriend toch helpen het hart van Hishino te veroveren. Nekota op zijn beurt ligt dan weer goed in de markt bij Aihara, de manager van hun baseballploeg die wel erg veel initiatief neemt om op een goed blaadje te komen bij de jongen. Kortom, genoeg stof – figuurlijk dan want de meisjes zijn vaak luchtig gekleed – om ons vier volumes lang bezig te houden.

De tekeningen zijn evenals het verhaal erg klassiek. Nergens halen ze het niveau van bijvoorbeeld een Katsura, maar ze zijn dan wel weer realistischer dan in Love Hina, een andere klassieker in het genre. Kobayashi beheerst wel mooi zijn palet en je laat je al snel meeslepen met wat hij je in Parallel voorschotelt.

Parallel is een kruising tussen de typische sentimentele shonen die we kennen van Katsura (Vidéo Girl, I’’s) en de sentimentele gags die we kennen uit Love Hina. Ik vond het alvast een vermakelijke reeks maar ik ben dan ook fan van het genre. Fans van eerder genoemde manga’s, of ook nog van Girls Saurus moeten Toshihiko Kobayashi zeker in het oog houden en eens kennis maken met zijn werk.