Nuts

Mangaka: Haruka Fukushima
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 4
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Lange tijd werd shojo een beetje vergeten door de Franse uitgeverijen, maar de laatste jaren is de manga voor een vrouwelijk publiek echt wel aan een opmars bezig. Eindelijk komt ook de diversiteit van het genre bovendrijven met meer specifieke titels gericht op een weldoordacht publiek. Nuts daarentegen is nog een shojo zoals we die reeds sinds lang kennen. Grappig, bij momenten zeemzoeterig, en voor een jong publiek dat er lekker bij kan wegdromen.

Natsumi is een jong meisje dat er van droomt een aantrekkelijke jonge vrouw te worden – en liefst zo snel mogelijk. Ze oefent daarom met appelen en meloenen maar erg goed lukt de act niet. Het fruit is dan ook veel te lekker om onder je kleren te verstoppen.

Het meisje houdt er blijkbaar een erg gezond dieet op na, want niet alleen houdt ze van fruit, ook noten dragen haar voorkeur weg. En het zijn meerbepaald hazelnoten die aan de basis liggen van het scenario van Nuts.

Wanneer genetisch gemanipuleerde hazelnoten per toeval in handen vallen van Natsumi is het hek van de dam. Natsumi weet niet welke krachten de nootjes met zich meebrengen en eet er naarstig van. Resultaat? Ze verandert in een prachtige jongedame met een mooie cup en een lekker kontje. Haar droomprins is de kapper van dienst en de kerel is ondersteboven van haar sexy looks.

Wat Natsumi dan nog niet weet is dat de transformatie maar 8 uur duurt. De genetische manipulatie staat immers nog niet op punt. Gelukkig komt het meisje al snel in contact met het laboratorium die deze nootjes heeft gefabriceerd, en deze deinzen er niet voor terug Natsumi als proefkonijn te gebruiken. Gelukkig is daar nog het buurjongetje van Natsumi dat nuchter blijft onder dit alles! Ook al krijgt hij soms een bloedneus van Natsumi’s nieuwe rondingen…

Nuts is shojo maar dan wel met een sexy kantje. Hier en daar een borst en bijhorende bloedneus mag er gerust bij. Het blijft echter wel shojo, dat zie je onmiddellijk aan de sterretjes, bloemetjes, hartjes,… die de achtergrond bevolken. Kawai overdrive!

Ook het verhaal is typisch shojo en clichés ontbreken niet. Het jonge meisje dat droomt van haar toekomst met een prins op een wit paard, maar wel steunt op haar jeugdvriend waarmee ze wel vaak overhoop ligt maar op wie ze toch telkens weer kan rekenen.,…

Gelukkig wordt dit alles gebracht met de nodige humor zodat het allemaal luchtig blijft. De mangaka neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus.

Nuts is een leuk tijdverdrijf maar breekt nergens potten. Leuke shojo manga voor je nichtje, dat je misschien zelf ook wel eens openslaat maar dat je niet al te lang zal bijblijven.