Nozokiana

Mangaka: Wakoh Honna
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 12
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Nozokiana van Wakoh Honna is een ecchi manga en het 16+ label doet vermoeden dat het er net iets heftiger aan toegaat dan in de doorsnee sentimentele shonen. Hoe doorstaat Kurokawa’s eerste manga in dit genre onze Heuveltest?

Tatsuhiko Kido is van het platteland verhuisd naar Tokyo om er te gaan studeren. Nog voor het verhaal begint heeft hij in de grootstad al een nieuwe beste vriend gevonden en een studio om te wonen. Het is in die studio dat het avontuur begint…

De studio bevat namelijk een gaatje in de muur. Bespieden van het sexy buurmeisje is mogelijk. Alleen heeft buurmeisje Emiru grootsere plannen. Zij stelt aan Kido voor om elkaar te bespieden via het kijkgat. Wie had gedacht dat het onschuldig uitziend buurmeisje perversere gedachten zou koesteren dan het mannelijke hoofdpersonage?

En zo begint deze gewaagde manga. Al snel ligt het kijkgat aan de basis van een complex web aan intriges. Want uiteraard delen Kido en Emiru dezelfde schoolbanken en zal Kido al snel een liefje op zijn studio uitnodigen. En Emiru maar ‘genieten’ van het schouwspel…

Nozokiana bevat alle elementen van een doorsnee sentimentele shonen maar gaat er een stap verder in. Iets meer bloot, iets meer seks en iets meer perversiteit. Zonder daarom echter te ontaarden in een pure hentai manga. Eigenlijk bevat Nozokiana het beste van beide werelden. Je hebt de romantiek, de uitgewerkte personages en een plot, maar de wolkjes stoom die toevallig altijd de borsten bedekken en het volledig afwezig zijn van enige vorm van tepelontwikkeling ontbreekt gelukkig. Wij zijn fan!