Noragami

Mangaka: Adachitoka
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 13
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

is de nieuwe shonen reeks waar uitgeverij Pika zwaar op inzet. Mangaka van Noragami is Adachitoka en die kennen we nog van haar vlotte pennentrekken in Alive Last Evolution. Tekenen kan de dame dus, maar kan ze ook een deftig plot bedenken?

Yato is een god van de ondercategorie. Zijn droom bestaat eruit rijk en beroemd te worden en enkele treden te stijgen op de Godenladder. Deze manusje-van-alles-godheid zal echter wel met zijn arrogantie, zijn egoïsme en zijn algemeen irritant karakter moeten afrekenen voor hij dat doel kan bereiken.

Hiyori is een meisje dat dol is op brutale gevechtsporten, maar ze komt uit een deftige familie en moet die passie wat binnen de perken houden. Het meisje heeft immers een groot hart en goede manieren en wil haar familie dan ook niet tegen de schenen schoppen.

Deze twee protagonisten zullen met elkaar in contact komen wanneer Yato bijna overreden wordt door een bus. Uiteraard moet een god niet gered worden van een aanrijding met een bus maar Hiyori weet natuurlijk niet dat die kerel die blindelings de straat opliep een godheid is. Hiyori overschrijdt echter de dodengrens bij haar poging Yato te redden…

Aangezien Hiyori het dodenhoekje is binnengegaan kan ze haar geest en lichaam van elkaar scheiden en beschikt ze over bijzondere krachten. Nadeel: ze zit opgescheept met die egocentrische Yato…

Noragami bevat alle kenmerken van de hedendaagse shonen: actie en avontuur, gekruid met wat humor en fantasy. De goddelijke insteek en de concepten rond het dodenhoekje zetten Noragami in het rijtje van Bleach-achtigen. De aangename tekenstijl en de klassieke shonen elementen zullen Noragami zeker populair maken bij de huidige generatie tieners. Vernieuwende elementen voegt Noragami echter niet toe aan het genre.