Non Non Biyori

Mangaka: Atto
Uitgever: Clair de Lune
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 3
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Clair de Lune is toch al enige tijd actief als manga-uitgeverij maar ik kan me niet herinneren dat ik al eerder één van hun boekjes meenam van bij de mangaboer. In ieder geval zien hun uitgaven er erg verzorgd uit en ligt hun prijs in het verlengde van het gangbare op de markt. De release van het hier besproken Non Non Biyori werd echter wel keer op keer uitgesteld. Maar eindelijk heb ik het eerste volume in handen. Volgt de inhoud de goede tendens van de uitgave?

Ichijo is een nieuwkomer op school. Ze verhuisde van grootstad Tokio naar het plattelandsdorpje waar het verhaal zich afspeelt. De vier (jawel…) andere leerlingen op school zijn de zusjes Natsumi en Komari, het opdondertje Renge en dan ook nog een schimmige jongen. Deze vijf leerlingen van diverse leeftijden vormen de school waarop het verhaal zich afspeelt. Oh ja, er is ook nog een juf, Kazuo, de 24-jarige zus van Renge. Maar eigenlijk doet zij niet veel meer dan slapen tijdens de lessen, terwijl de leerlingen werken of… spelen. Zou het kunnen dat dit verhaal zich afspeelt op het rustieke platteland?

Non Non Biyori is een aaneenschakeling van losse, luchtige avonturen die de vier meisjes – soms aangevuld met juf of mannelijke medeleerling – beleven. De droge humor die mangaka Atto in dit werk legt neemt vaak de bovenhand.

Deze manga is erg luchtig en hobbelt op een gezapig tempo van het ene verhaaltje naar het andere. Zelden gebeurt er iets wereldschokkends maar toch weten de leuke personages en de droge humor je mee te nemen tot het einde van de manga. Of dit nu ook de aanschaf waard is, hangt af van hoe erg je dit genre apprecieert. Wij bleven toch ietwat op onze honger.