No Control

Mangaka: Lynn Okamoto / Mengo Yokoyari
Uitgever: Delcourt/ Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

4.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mangaka Lynn Okamoto heeft onder meer Elfen Lied op haar naam en dat is toch een manga met een zekere faam. Toen ze bij Delcourt/Tonkam “No Control!” (oftewel Kimi ha Midara na Boku no Jooh) aankondigden stond de premisse me aan en ging ik overstag.

Het scenario mag dan wel ontsproten zijn aan het brein van Lynn Okamoto, de tekeningen zijn van de hand van Mengo Yokoyari. En dan moeten we toegeven dat de stijl van Lynn Okamoto toch iets aangenamer voor het oog is.

In No Control volgen we Subaru en Saito. De twee waren onafscheidelijk als kinderen, maar Subaru ging als rijkeluiskindje al snel op internaat. Saito werkte echter hard om alsnog zijn vriendinnetje van weleer te kunnen vervoegen op de eliteschool, maar wanneer hij er eindelijk in slaagt een studiebeurs te krijgen krijgt hij geen warm onthaal van Subaru. Integendeel…

Subaru mijdt Saito als de pest. Ze wil niet gezien worden met haar jeugdvriend en Saito valt in een depressie. Hij wendt zich tot alle mogelijke goden om de band met Subaru weer te herstellen… En kijk daar: een mirakel!

Een of andere god laat zijn wens in vervulling gaan en voorziet een geheime doorgang die de kamers van Subaru en Saito met elkaar verbindt. Maar er is meer… Gedurende één uur per dag zal Subaru zichzelf volledig verliezen en zal haar ware gelaat bovenkomen… Al snel blijkt dat Subaru een héél erg pervers meisje is. En ze Saito nog helemaal niet vergeten is!

Wat volgt is een opeenstapeling van perverse praktijken die (letterlijk) weinig om het lijf hebben. Als lezer krijg je het noch van Subaru, noch van Saito warm. Je voelt niet echt mee met hun personages en het scenario is flinterdun.

Wij dachten dat Lynn Okamoto met Elfen Lied en Brynhildr in the Darkness een zekere naam had opgebouwd, maar ofwel hebben wij een memo fout geïnterpreteerd, ofwel is ze al die credibiliteit zonet kwijtgeraakt door haar naam te verbinden aan een misbaksel als No Control.

Als we de sterke punten van No Control moeten opnoemen vinden we vooral voldoening in het feit dat de manga blijkbaar ook niet aansloeg bij het publiek aangezien er slechts twee volumes van verschenen zijn.