Netsuzo Trap – NTR

Mangaka: Naoko Kodama
Uitgever: Taifu
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 6
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Netsuzo Trap – NTR is de bekendste manga van yuri-mangaka Naoko Kodama. Dankzij de populaire anime-adaptatie te bekijken op Crunchyroll kreeg de zesdelige manga een grote schare aanhangers. Maar wist deze yuri-manga ook ons te vermurwen?

Yuma zet haar eerste stappen in de liefde. Takeda is het ideale vriendje en is erg geduldig met zijn liefje, al meent hij dat het wel stilaan tijd wordt om verder te gaan in hun relatie. Yuma voelt zich ook klaar maar haar onervarenheid met jongens maakt haar toch wat onzeker. Ze vraagt raad bij haar beste vriendin Hotaru…

Yuma en Hotaru zijn jeugdvriendinnen en Yuma heeft het altijd opgenomen voor de verlegen Hotaru. Maar wanneer Yuma haar vriendin om seksueel advies vraagt, begint deze laatste haar te kussen en te betasten… Waar is dat engelachtige meisje gebleven?

Yuma zal haar eerste nacht met Takeda alsmaar uitstellen om te ‘oefenen’ met Hotaru. Maar heeft de manipulatieve Hotaru wel het beste voor met Yuma? Hoelang zal Takeda geduld kunnen uitoefenen? En welke rol speelt Fujiwara, het vriendje van Hotaru in dit alles?

Netsuzo Trap – NTR geeft je als lezer in eerste instantie een ongemakkelijk gevoel. De vier hoofdpersonages stellen vier vrienden voor, maar zijn zelden oprecht en lijken niet over te lopen van goede bedoelingen. Er heerst ook steeds maar weer dat manipulatieve, dwingende sfeertje dat weinig aangenaam overkomt.

Buiten dat onaangename gevoel dat de manga je geeft, is er voor de rest weinig op aan te merken. De tekeningen zijn typisch manga, de tekenstijl is vlot en prima leesbaar en het scenario bestaat uit meer dan een opeenvolging van erotische scènes. Redelijk clichématig en klassiek allemaal, maar nergens ondermaats…

Maar hoe beïnvloedt die onaangename sfeer ons eindoordeel? Als je de eerste volumes apart bekijkt zou ik deze manga hoogstwaarschijnlijk ritueel verbranden. Ben ik té oud geworden en is dit hoe de jeugd tegenwoordig met elkaar omgaat? Ik mag hopen van niet…

Wie echter volhardt in de boosheid en de manga tot het einde leest, zal dan toch beweegredenen vinden achter de manipulatieve bewegingen van de personages die er een zweem van realisme aan geven. Maar wie houdt zo lang vol?

Netsuzou Trap – NTR wordt in het Frans uitgegeven bij uitgeverij Taifu en het grootste probleem van vooral de eerste volumes van deze yuri-reeks is het onaangename gevoel dat de personages je geven.