My e-girlfriend

Mangaka: Towa Oshima
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 4
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Soleil Manga heeft niet direct de meest tot de verbeelding sprekende titels in hun catalogus. Toch moet je als lezer altijd waakzaam blijven dat je geen pareltje mist! Is My e-girlfriend dergelijk pareltje?

Kakeru en Haruka kennen elkaar via een online chat van het internetbedrijf Fil Gate. Ze zijn reeds zes maanden ‘samen’ maar hebben elkaar nog nooit in het echt gezien. Ze kennen elkaar ook enkel via de nickname die ze op de chat gebruiken. Om hun zes maand samen te vieren besluiten ze voor een eerste keer in het echt af te spreken.

Wat een heuglijke ontmoeting had moeten worden ontaardt volledig als blijkt dat Kakeru en Haruka elkaar kennen vanop school. En ze waren niet de beste maatjes… Ze hebben een hevige woordenwisseling maar willen toch nog iets maken van hun rendez-vous. Ze besluiten naast elkaar te lopen en wat te sms’en om de zeemzoete chatsfeer op te roepen… De gemoederen bedaren en wanneer ze tot het besef komen dat sms’en als je naast elkaar loopt toch wat dwaas is beginnen ze te praten… En de vonk slaat alsnog over!

Haruka en Kakeru zullen een belangrijke rol spelen in de manga, maar het verhaal draait vooral rond verschillende gebruikers van Fil Gate. Andere surfers zullen ons telkens weer doen kennismaken met een aspect of feature van Fil Gates en ook de organisatie erachter zal een cruciale rol spelen. Bij een site die draait rond chat en ontmoetingen moet er immers een grondige security en controle bestaan en zij zullen Haruka en Kakeru inlijven om toezicht te houden op eventueel malafide gebruikers…

My e-girlfriend heeft verschillende personages die van belang zijn. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en houden het verhaal boeiend. De teneur van het verhaal blijft echter licht en luchtig. Soms kunnen er hevige thema’s aangekaart worden maar mangaka Towa Oshima verkiest het om in de eerste plaats vertier te brengen. Dat hoeft geen probleem te zijn maar soms zou het verhaal wel gebaat geweest zijn bij wat diepgang.

De tekenstijl is redelijk doorsnee maar lift het verhaal nergens naar een hoger niveau. En dat blijft wat de teneur van My e-girlfriend. Een leuk verhaaltje, leuk getekend, maar of dit in de annalen van het mangawereldje zal komen valt danig te betwijfelen… Voor de liefhebbers!