Monster X Monster

Mangaka: Nikiichi Tobita
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 3
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Monster X Monster is een driedelige heroic fantasy manga van Nikiichi Tobita. Heroic fantasy? Dan zal het jullie niet verbazen dat deze manga in het Frans werd opgepikt door uitgeverij Ki-oon. Is Monster X Monster meer dan een op ecchi gerichte heroic fantasy of overstijgt het de middelmaat niet?

Het tijdperk waarin de mensheid met grote angstogen de hegemonie van de monsters onderging is voorbij. Vandaag zijn de mensen de jagers en de monsters de prooi. De Bringers zijn de grote helden in de wereld waarin Monster X Monster zich afspeelt. Zij zijn gespecialiseerd in de jacht op de monsters en worden gerespecteerd door iedereen. Behalve door het hoofdpersonage in deze manga…

Ons hoofdpersonage is een echte “neet”. Hij studeert niet, werkt niet en is kortweg een 29-jarige nietsnut die zijn kamer enkel verlaat om een het nieuwste dating game te kopen of om zich te bezatten in de plaatselijke herberg. Zijn moeder krijgt maar geen vat op hem en wordt stilaan radeloos. Neuspeuteren lijkt de enige activiteit te zijn die haar zoon onder de knie heeft.

Al snel ontdekken we dat onze neet een groot geheim met zich meedraagt. Een groot geheim maar ook een groot trauma. Waarom heeft het hoofdpersonage zo’n angst voor monsters? Wat is er gebeurd met de opgewekte jongen die beste maatjes was met de monsters in zijn jeugd? Een oude man en een wulpse jongedame zullen dankzij een ietwat aparte training onze neet in staat stellen zijn ware potentieel te laten ontluiken. Spijtig genoeg zonder zijn luie en perverse karakter te veranderen…

Monster X Monster teert op het hilarische karakter van het hoofdpersonage. De mangaka is gekend voor z’n webcomics en je merkt duidelijk dat hij weet wat mangafans pleziert. Een aangename tekenstijl, een weinig baanbrekend scenario dat door de aparte humor wel enorm vlotjes wegleest… Zal Monster X Monster een groot publiek aanspreken? Allerminst. Maar de wat oudere fans die fanservice – in de brede zin van het woord – wel weten te smaken zullen hier zeker van kunnen genieten.