Monster Musume

Mangaka: Okayado
Uitgever: Ototo
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 13
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Monster Musume van Okayado is een geschifte manga die ons bereikt via de Franse vertaling bij uitgeverij Ototo.

Drie jaar geleden werd door de overheid onthuld dat er op aarde mythische wezens leven. Er werd een officieel akkoord gevonden tussen de mensheid en de vereniging van mythische wezens om vredevol samen te leven. Sindsdien worden her en der mythische wezens ondergebracht bij gastgezinnen om de integratie te bevorderen.

Normaal kiezen die gastgezinnen vrijwillig voor een mythisch wezen maar bij Kimihito Kurusu wordt het hem min of meer opgedrongen door de coördinerende overheidsambtenaar mevrouw Smith. En zo belandt de slangachtige Miia bij Kimihito…

Kimihito is een onzekere jongeman die nog nooit een vriendinnetje heeft gehad. Miia is een impulsieve en ondernemende jonge… slangedame die voorzien is van wulpse vormen. Ze vindt het super dat Kimihito haar zo vriendelijk ontvangt en zou hem maar wat graag belonen met haar lichaam…

Want jawel, deze seinen manga heeft een erotisch kantje. Gelukkig is het allemaal doorspekt met de nodige humor want anders zou het nogal vreemd overkomen… Een mens die het doet met een slangachtige, een harpij, een centaur, een zeemeermin,… Bestiality is nu niet meteen m’n ding, maar in Monster Musume blijft het allemaal vooral erg grappig.

Grappig zijn ook de regels die gehandhaafd moeten worden… Zo mag er allerminst geslachtsgemeenschap plaatsvinden tussen een mythisch wezen en haar menselijke gastheer en mythische wezens zullen teruggestuurd worden als ze zich gewelddadig gedragen tegen mensen. Moet het benadrukt worden dat dit balanceren op een dunne koord wordt?

Monster Musume is een compleet geschifte manga die enkel ontsproten kan zijn uit een Japans brein. Wie bedenkt immers dergelijke premisse? Toch zit het best wel snor met de humor en zullen liefhebbers van het genre hier smakelijk om kunnen lachen. En met “het genre” bedoel ik niet de erotische bestiality manga, maar wel de harem manga met een parodiërende en een -typisch Japanse- humoristische insteek.