Monster Hunter Orage

Mangaka: Hiro Mashima
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 4
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De gamers onder ons zullen Monster Hunter wel kennen. Ik kende het niet maar ik ben dan ook geen gamer. Blijkbaar is het een spel met een grote schare trouwe fans. De mangafans onder ons zullen dan weer zonder enige twijfel Hiro Mashima kennen. Rave was al een groot succes en met Fairy Tail breekt hij wederom records. Als fan van de game werd Mashima gevraagd er een manga over te creëren…

Shiki is een jonge Monster Hunter. Wanneer zijn meester sterft waagt hij zijn kans om alleen op avontuur te gaan. Toch zou hij het liefst deel uitmaken van een groep jagers. Geen enkele groep wil hem echter want Shiki maakt geen deel uit van een gilde. Wanneer hij Irie ontmoet zal Shiki’s leven echter een belangrijke wending nemen. Irie moet eerst niet weten van Shiki omdat ze een eenzaat is en niet moet hebben van de drukte die Shiki veroorzaakt, maar blijkt dat Shiki’s overleden meester Irie’s vader was… De twee voelen al snel een band en proberen de laatste wens van hun meester/vader te vervullen… Een grote queeste wacht hen!

Monster Hunter Orage is een echte avonturenshonen. Er zitten heel wat RPG elementen in en de groep rond Shiki en Irie zal nog groter worden. Vervaarlijke monsters zullen de queeste bemoeilijken maar ook zullen ze andere Monster Hunters op hun weg vinden. En die zijn hen niet allemaal gunstig gezind.

Mashima gebruikt zijn gekende tekenstijl in deze vierdelige reeks. Geen verrassingen op dat gebied – het blijft allemaal wat op Oda’s stijl in One Piece lijken maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het scenario is best wel oké en de manga leest vlot ook al ken je het videospel niet.

Monster Hunter Orage is een leuke weglezer voor fans van Dragon Ball, Hunter X Hunter en Mär, maar zal ook nergens meer bieden dan voorgaande titels.