Moi, quand je me réincarne en slime

Mangaka: Fuse / Taiki Kawakami / Mitz Vah
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 22
Volumes Japans: 25
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Wanneer werden isekai een allesoverheersende hype? Volgens ons dateert deze shonen manga gebaseerd op de light novels van Fuse van vóór de hype, maar we kunnen fout zijn. ‘Moi, quand je me réincarne en slime’ is de Franse titel die uitgeverij Kurokawa koos voor ‘Tensei Shitara Slime Datta Ken’, die animekijkers ook kunnen kennen als ‘That Time I Got Reincarnated As A Slime’. Taiki Kawakami en Mitz Vah brachten de light novels van Fuse tot leven in deze mangaserie…

Satoru is een doorsnee salaryman die op straat vermoord wordt. De manga had al kunnen eindigen nog voor hij goed en wel begonnen was, maar uiteraard volgt er een reïncarnatie die Satoru doet herleven in een heroic fantasy-achtige wereld. Maar in plaats van te reïncarneren als held of prins of iets anders met enige standing, blijkt Satoru een simpele slime te zijn geworden. Wat.een.afgang!

Maar de slime blijkt wel over twee gaven te beschikken die al snel hun waarde (en kracht) tonen. Onze slime zal zich al snel ontpoppen tot een te geduchte tegenstander die bovendien over een stevig stel hersenen beschikt. Maar de gevaren in zijn nieuwe wereld zijn dan ook niet min…

Wat deze shonen manga zo leuk maakt is vooral dat hier niet altijd voor de klassieke oplossing gekozen wordt. Ons hoofdpersonage is een slime en ook de keuzes die hij tijdens zijn avonturen maakt zullen zelden de clichés van het genre volgen.

‘Moi, quand je me réincarne en slime’ zal zeker de fans van het genre overtuigen. Het bevat alle gekende ingrediënten, maar onderscheidt zich voldoende om te blijven boeien. De wereld is uitgebreid en het scenario maakt voldoende gebruik van de mogelijkheden die dat biedt. Ben je géén fan van het genre dan zal deze manga nu ook weer niet de meerwaarde bieden die het genre overstijgt.