Minuscule

Mangaka: Takuto Kashiki
Uitgever: Komikku
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

5.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Komikku is een relatief nieuwe uitgeverij op de Franse mangamarkt, maar heeft toch al enkele leuke, verrassende titels op hun actief. In tegenstelling tot andere nieuwe uitgeverijen die enkel maar “overschot” lijken uit te geven wist ik al enkele kwalitatief sterke titels te puren uit de Komikku-catalogus. Wanneer de uitgeverij het schattig getekende Minuscule aankondigde dat ze bestempelden als iets tussen Yotsuba en Chi, dan ging ik natuurlijk al snel overstag.

Hakumei en Mikochi zijn twee opdondertjes van amper 9 cm groot (lees: klein). Ze leven in een boomstronk in het bos en verplaatsen zich op groot uitgevallen insecten en maken leuke tentjes van bladeren. We volgen de belevenissen van de twee opdondertjes. “Belevenissen” want je kan het bezwaarlijk “avonturen” noemen.

Takuto Kashiki tekent Minuscule (Hakumei to Mikochi) met zachte pennentrekken en alles ziet er extra schattig uit. Spijtig genoeg beklijft de manga nergens. Beide opdondertjes zien er schattig uit en de setting is prachtig, maar wat is het allemaal enorm saai! Nergens leef je mee met wat er gebeurt, behalve met hier en daar een extra leuk getekend prentje. Minuscule mist gewoon wat beleving. Als je bij dergelijk type manga snakt naar een rode draad, een queeste of wat actie, dan zit het goed fout. Ondanks enkele serieuze kwaliteiten is dit allesbehalve een aanrader.