Mint na Bokura

Mangaka: Wataru Yoshizumi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 6
Volumes Japans: 6
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Marmalade Boy verkocht goed en Glénat besloot verder te gaan met het oeuvre van Wataru Yoshizumi. De reeks die de fakkel overnam van Marmalade Boy was Mint na Bokura. Een shojo waarin het allemaal braaf en grappig hoort te zijn, op en top voer voor de Yoshizumi fans.

Het verhaal begint als Maria laat weten dat ze op internaat gaat en dus van school verandert. Haar tweelingbroer Noeru die nogal ziekelijk erg gesteld is op zijn zusje legt zich niet bij hun scheiding neer en eist dat hij ook naar die school mag. Zijn zus is immers verliefd op de basketbalcoach van haar nieuwe school en Noeru die altijd samen is met Maria kan het niet over zijn hart krijgen dat ze zonder hem tijd zou spenderen met andere jongens. Zijn vader geeft hem zijn zin en Noeru gaat mee met Maria op internaat. Eén klein probleempje… er is enkel nog een kamer vrij in de vleugel voor meisjes.

Jawel, Mint na Bokura is een liefdevolle shojo manga waar het alweer draait om een hoofdpersonage dat zich voordoet als iemand van het andere geslacht. Altijd voer voor grappige situaties. Noeru zet een pruik op en doet kledij van zijn zus aan en gaat vanaf nu door het leven als de tweelingzus van Maria.

Het verhaal komt al snel op gang want de populaire maar erg introverte Sasa zal verliefd worden op Noeru, waarvan hij natuurlijk denkt dat deze een meisje is. Sasa is enkel geïnteresseerd in vissen en andere jongensachtige vrijetijdsbestedingen en hij ziet in Noeru dan ook de perfecte vrouw vermits zij/hij diezelfde interesses deelt.

Noeru is op zijn beurt geïntrigeerd door zijn bevallige kamergenote, de erg mysterieuze Makimura.

Natuurlijk zal het geheim van Noeru al snel achterhaald worden door enkele personages die dan mee in het complot zullen stappen. Ook de tweelingzus Maria blijft een belangrijke rol spelen, en Noeru zal het altijd verschrikkelijk vinden als ze weer met een nieuw lief afkomt.

Mint na Bokura is een typische shojo manga, dat is nu wel duidelijk. Het draait allemaal om de ontluikende liefde van deze dertienjarige (!) kinderen en alhoewel ze volwassener zijn dan echte kinderen van die leeftijd blijft het allemaal erg lief en schattig. Nergens worden hier harten aan flarden gescheurd.

Ik ben allesbehalve het doelpubliek van Mint na Bokura maar net als bij Marmalade Boy val ik weer volledig onder de charme die Yoshizumi in haar werk weet op te roepen. Je leeft mee met de personages, je lacht mee met de situaties, je windt je op als het weer misloopt. Mint na Bokura heeft dat tikkeltje extra dat het onderscheidt van de middenmoot. Ook de tekenstijl van Yoshizumi is prachtig om naar te kijken, vooral de ogen van Noeru als hij iets in vraag stelt zijn schitterend.

Mint na Bokura zal dan wel niet iedereen aanspreken, maar het is alweer een erg mooi werk dat Yoshizumi hier aflevert en ik koop zeker de volgende reeksen die Glénat van haar zal uitbrengen.