Min Min Mint

Mangaka: Satoshi Shiki
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

6 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Satoshi Shiki zal het grote publiek misschien wel kennen van zijn manga ‘Kamikaze’. Een nogal ingewikkeld stukje manga dat blijkbaar wel aanslaat bij het Franse publiek aangezien Génération Comics nu ook een one-shot van de man uitbrengt, met name: Min Min Mint.

Op een vrolijke, zonnige dag begint dit verhaal. Het pubermeisje met de muntige naam Mint ontmoet plotseling een raar wezentje dat wel wat weg heeft van een poes. Zijn naam is Lime en hij is gekomen om van Mint een superheldin te maken. Driewerf hoera!

We volgen dus Mint die samen met Lime probleempjes zal oplossen. Vaak zijn deze veroorzaakt door haar grootvader die een obsessie heeft voor robots en er af en toe eentje maakt die de wereld wil vernietigen. Mint zal dan haar prachtig, en wel erg sexy, pakje aantrekken en het probleem op magische wijze oplossen. Maar haar pakje vormt het probleem. Het is namelijk zo dat haar superherosuit verdwijnt als ze eraan twijfelt. Vraagt ze zich af waarom het zo belachelijk is, dan verdwijnt haar pakje, samen met haar krachten, en blijft Mint… naakt achter. Jawel, we zitten hier in een manga die het woord fanservice alle eer aan doet.

In de loop van dit one-shot komen er nog enkele personages bij. Er is een jongen die verliefd wordt op Mint als ze in haar sexy pakje rondloopt. Het vriendinnetje van die jongen is jaloers op Mint, maar zal dan inzien dat Mint een schitterend model is voor haar eigen al dan niet modieuze creaties. Een ander opdondertje ziet in Mint de ideale leidster voor haar ninjaclan. Er is ook de vrouwelijke otaku Moka die ook al een obsessie heeft voor robots en dus erg goed kan opschieten met de grootvader van Mint. Kortom, een heleboel personages die ondanks het feit dat dit een one-shot is, en dus niet veel ruimte biedt aan karakterontwikkeling, toch een leuke wending geven aan de plot.

De tekeningen zijn typisch Japans. Grote ogen en diens meer. Satoshi Shiki is een begenadigd tekenaar en alhoewel hij hier en daar wel wat steekjes laat vallen, zal niemand struikelen over zijn stijl, of je moet al allergisch zijn aan alles wat nog maar naar manga ruikt.

Leuk verhaaltje, mooi getekend, maar het geheel weegt wel heel erg licht. Deze manga heeft gewoon – net zoals zijn hoofdpersonage – erg weinig om het lijf. Je kan Min Min Mint geen slechte manga noemen, maar ook geen goede, het laat me redelijk koud allemaal. En dat is niet zo een goed teken wetende dat de manga vol zit met sexy babes. Kan dus wel een leuk tussendoortje zijn maar meer dan ook niet.