Maiwai

Mangaka: Minetaro Mochizuki
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 11
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Dragon Head is één van die reeksen die bijna een cultstatus heeft verkregen in de loop der jaren. De reeks werd gelezen door nauwelijks een handvol fans maar die waren er dan wel lyrisch over. We zijn nu ettelijke jaren later en de reeks werd door uitgeverij Pika heruitgegeven. Bovendien kregen de fans van de reeks die ze natuurlijk reeds in hun mangatheek hebben staan terzelfder tijd de kans ander werk van mangaka Minetaro Mochizuki te lezen, namelijk Maiwai. En het is deze reeks die we hier bespreken.

Funako is een vijftienjarig meisje dat alleen leeft met haar vader. Haar moeder stierf op jonge leeftijd en aangezien haar grootvader de familie diep in de schulden achterliet, woont Funako nu met haar vader in de grote, zwaar gehypothekeerde villa van de overleden grootvader. Die opa was echter een legendarische visser die berucht was ver buiten de stadsgrenzen. Een man met vele geheimen, zo blijkt ook. Maar die geheimen lijkt hij mee te hebben genomen in zijn graf…

Of toch niet? Aangezien er extra geld in het laatje moet komen, beslist Funako’s vader één van de kamers in de grote villa te verhuren. Wanneer de mysterieuze Kato bij hen intrekt is het alle hens aan dek. Kato lijkt meer te weten over het verleden van Funako’s opa en blijkt deel uit te maken van een groep piraten.

Funako wordt betrokken partij en zal stukje bij beetje meer te weten komen over haar grootvader. En over het geheimzinnige schatteneiland waarvan de piraten vermoeden dat de oude visser het gelokaliseerd heeft. Een queeste biedt zich aan!

Maiwai begint op een gezapig tempo maar dat was bij Dragon Head niet anders. De manga lijkt aan het einde van het eerste volume al los te barsten en we zijn benieuwd hoe Mochizuki zijn elfdelige reeks zal laten evolueren.

Funako is ook weer een boeiend personage. Getekend door het verlies van haar moeder heeft het meisje zich op gevechtsporten gestort. Wees sterk, waren de laatste woorden die haar moeder haar toefluisterde. Het meisje neemt die woorden erg letterlijk, ook al waren ze waarschijnlijk anders bedoeld. Ook de band met haar opa komt erg realistisch over.

Maiwai is wederom een erg boeiende reeks die hopelijk door meer mensen ontdekt zal worden dan Dragon Head een decennium geleden.