Mais moi je l’aime

Mangaka: Wataru Yoshizumi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Na het lezen van Marmalade Boy en Mint na Bokura had ik een enorm hoge dunk van mangaka Wataru Yoshizumi en bombardeerde ik haar onmiddellijk tot één van m’n geliefkoosde mangaka. Spijtig genoeg bleek ze het niveau niet aan te houden of kwam er sleet op haar succesformule. Vooral Ultra Maniac was een zwakke reeks. Maar haar frisse stijl, haar grappige momenten en haar verleden doen mij toch nog steeds haar reeksen aankopen. Je weet maar nooit dat er weer ergens een pareltje tussenzit!

In “Mais moi je l’aime” is de hoofdrol weggelegd voor Moka, een alvast op tekening niet onknap meisje dat voor de rest echter enorm doordeweeks is. Haar beste vrienden zijn Mitsumi en Ebi die al een koppeltje vormen sinds hun prille jeugd. Ook Moka hoopt op een dag de eeuwige liefde te vinden zoals haar beste vrienden. En wie weet gebeurt dit in deze manga!

Wanneer Moka in de bibliotheek op zoek gaat naar een kunstboek valt ze immers op de charmante Masato die naar hetzelfde boek op zoek is. Het lot wil hen duidelijk samen! Moka wordt stapelverliefd op de knappe jongen, maar dan komt ze erachter dat er enkele hardnekkige geruchten de ronde doen over Masato’s persoontje…

Blijkt dat de jongen enkel interesse vertoont in meisjes die reeds een vriendje hebben. Hij stemt er dan mee in hun minnaar te zijn, maar op het moment dat ze breken met hun vriendje om definitief bij Masato te kunnen zijn, maakt hij het op zijn beurt uit. Reeds verschillende koppeltjes heeft hij op die manier kapot gemaakt.

Moka geeft echter niet op en weigert Masato te zien als de persoon waarvoor ze hem uitmaken. Ze waagt haar kans en vraagt hem uit naar een tentoonstelling. Masato weigert… omdat Moka geen vriendje heeft…

Alles verandert echter wanneer Masato Moka samen ziet keuvelen met haar broer. Masato denkt dat ze alsnog een vriendje heeft opgescharreld en zal het initiatief nemen om toch met Moka uit te gaan. Maar wat als hij erachter komt dat Moka nog steeds single is?

Mais moi je l’aime is na Ultra Maniac een weer iets serieuzer liefdesverhaal. De typische Yoshizumi humor sluimert nog steeds op de achtergrond maar het zijn toch weer meer de gevoelens die de overhand nemen. En dat doet dit verhaal duidelijk goed. Geen geknoei met magische krachten meer, gewoon een pur sang liefdesverhaal.

Yoshizumi komt in deze manga weer erg dicht bij haar beste niveau. Deze tweedelige reeks vormt gewoon een erg verfrissende lectuur. Het uitgangspunt is een beetje vreemd – een op het eerste zicht erg sympathieke jongen wiens doel in leven blijkbaar erin bestaat koppels uit elkaar te halen – maar Yoshizumi zal er wel een touch aan geven dat dit toch overtuigend overkomt en de lezer kan boeien.

Mais moi je l’aime is verplicht voer voor de Yoshizumi fans en tevens gewoonweg een leuke shojo. Ik kan deze kleine investering dus zeker aanraden aan al wie niet allergisch is aan de shojo-manga van Wataru Yoshizumi.