Love Nana

Mangaka: Hane Kazedo / Ryu Nakamoto
Uitgever: Gekko
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Manga floreert nog steeds erg in Frankrijk. Stilaan lijken de meest interessante (lees: commercieel interessante) titels echter reeds uitgegeven te worden waardoor uitgeverijen naar andere mogelijkheden boren. Eén ervan is de euromanga, een andere zijn de parodieën. Uitgeverij Gekko heeft zich in deze laatste branche gespecialiseerd en Love Nana is de titel die we in deze recensie onder de loep nemen.

Keketaro is 4 jaar wanneer hij samen met een jeugdvriendin/heks in de zandbak speelt. Het meisje ziet de jongen wel zitten en betovert hem daarom. Keketaro zal een echte vrouwenmagneet worden en het meisje zal de jongen pas van z’n betovering ontdoen wanneer ze samen aan de Todai universiteit studeren, én hij nog maagd is. Al enig idee welke manga deze reeks parodieert?

Het verhaal herneemt wanneer Keketaro een pension voor meisjes overneemt terwijl hij zich voorbereid op de ingangsexamens van Todai. Alle bewoonsters vallen voor de jonge kerel die zich echter aan z’n belofte probeert te houden. De betovering heeft echter een nadelig neveneffect gecreëerd. Wanneer Keketaro perverse gedachten heeft zal zijn tweede ik proberen te ontsnappen en dat gebeurt via zijn sluitspier – hierbij een onsmakelijke geur verspreidend. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige quiproquo’s!

Toen deze manga werd aangekondigd dacht ik eerlijk gezegd dat het een parodie betrof van Nana. Dat is dan ook de reden waarom ik het eerste volume bestelde. Toen ik de cover onder ogen kreeg besefte ik al snel dat hier niet Nana maar wel Love Hina geparodieerd werd. Een reeks die me net dat tikkeltje minder boeit dan het meesterwerkje van Ai Yazawa. En toch is Love Nana een vermakelijke parodie die je meermaals zal doen lachen – en dat is toch het belangrijkste.

Hane Kazedo en Ryu Nakamoto hanteren een sobere maar efficiënte tekenstijl en zorgen vooral voor een gezonde dosis humor die een parodie natuurlijk broodnodig heeft om te slagen in haar opzet.

Gekko/Gakko geven meerdere parodieën uit van de bekendste topshonen zoals Naruzozo, Death Joke en Two Pieces. Voor elk wat wils dus. Love Nana is echter wel veel erotischer dan het erg brave Love Hina. Dus zeker niet voor elke leeftijd!