Love in the Hell

Mangaka: Reiji Suzumaru
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 3
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Glénat kondigt Love in the Hell (Jigokuren) van Reiji Suzumaru aan als een moderne en erotischere versie van Urusei Yatsura van Rumiko Takahashi. Een boude uitspraak want Takahashi is de meest succesvolle vrouwelijke mangaka ooit in Japan.

Rintaro is een jonge kerel die niet echt begenadigd is met een sterk ontwikkelde hersenmassa. Na een nachtje stappen sterft hij een idiote dood. Is de manga na enkele pagina’s al afgelopen nu het hoofdpersonage gestorven is? Allerminst! Zijn avontuur begint pas! Rintaro belandt in de hel waar hij begeleid zal worden door de 17-jarige demon Koyori. Geen afgrijselijk beest, maar een sexy meid, gehuld in sexy klederdracht!

We volgen Rintaro die in de hel zijn zonden zal moeten goedmaken. Maar om te “overleven” in de hel heb je ook geld nodig. Dat verdien je alleen door zware pijnigingen te ondergaan. En dat is natuurlijk de taak van Koyori. Maar Koyori is nog maar een debuterende demon en Rintaro is de eerste zondaar die ze krijgt toegewezen…

Love in the Hell is een erotische seinen, maar is qua verhaal en humor niet al te volwassen. De creativiteit wordt vooral toegespitst op het erotische aspect en minder op de plot. Toch is het uitgangspunt van de manga op zich best wel interessant en onderscheidt Love in the Hell zich daardoor van de grijze middenmoot in het ecchi/erotische genre.

Kan je het vergelijken met Urusei Yatsura? Geen flauw idee, aangezien ik dit bekende werk van Takahashi niet gelezen heb, maar de gelijkenissen zijn er natuurlijk wel. De ietwat perverse nietsnut die door een sexy demon begeleid wordt om te evolueren… Bovendien doet zelfs de tekenstijl van Suzumaru erg denken aan de jaren tachtig waarin Urusei Yatsura verscheen. Maar Love in the Hell is natuurlijk wel iets pikanter dan de doorsnee manga van Rumiko Takahashi…