Love & Collage

Mangaka: Kazurou Inoue
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 11
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kazurou Inoue is nu niet direct een naam die klinkt als een klok. Vertel ik erbij dat het de mangaka is van het gezapige Midori Days, dan gaat er misschien wel al een belletje rinkelen. Uitgeverij Kurokawa was blijkbaar tevreden over het succes van Midori Days en besloot ook het volgende werk van de auteur uit te brengen, met name Love & Collage.

Hachibé Maeda is 15 jaar en is niet echt het doorsnee type jongen. In tegenstelling tot de meeste jongens van zijn leeftijd kwijlt hij niet op elk knap meisje dat in zijn buurt komt. Maar dat ligt enkel aan de specifieke eisen die hij aan vrouwelijk schoon stelt. Hij is een echte lichaamsdelenfetichist. Zowel voor de benen, de borsten, de ogen als de stem weet hij specifiek wat hij wil en al de rest kan hem gestolen worden.

Na 15 jaar is het duidelijk dat hij zijn droomvrouw niet zal vinden in het gehucht waar hij woont. Hij overtuigt zijn ouders hem naar een school in Tokio te sturen. In een grootstad heeft hij des te meer kans in contact te komen met een meisje die tenminste aan één van z’n eisen voldoet!

En jawel, al snel zal blijken dat Tokio inderdaad enkele zeldzame parels herbergt. En die zeldzame parels bevinden zich toevallig allemaal in hetzelfde pension als dat waar Maeda verblijft. Toeval is vaak het hoofdpersonage in een manga…

Maeda zal dus in een pension verblijven met vier meisjes en één lerares. De vier meisjes hebben telkens één troef die hen in de gunst brengt bij de jongen. Eén heeft de perfecte benen, een tweede de weelderige boezem, een andere de perfecte stem en een laatste heeft de mooiste blauwe ogen die je je maar kan voorstellen. Maeda verkeert in een roes. Maar zal dit pension de zevende hemel blijken of wordt het al snel een hel voor Maede?

Love & Collage is enorm klassiek qua opzet. Een min of meer normale jongen komt terecht in een pension dat krioelt van meisjes waarvoor hij een zwak heeft. Natuurlijk heeft elk meisje haar typische karakter en persoonlijkheid en die zijn niet ver te zoeken. De mangaka kleeft er gewoon enkele cliché persoonlijkheden op en daarmee moeten we het als lezer doen.

Als je het eerste volume begint heb je echt constant het gevoel dat je het boekje nog zal wegleggen voor het uit is. Maar halverwege het eerste volume begint het dan toch wat leuker te worden, en zal het de fan van het genre zeker kunnen bekoren.

Love & Collage is een grote verzameling clichés die we reeds kennen uit andere “harem” shonen. Iemand die wat ervaring heeft met het genre kan blindelings voorspellen wat er waar en wanneer zal gebeuren. Gelukkig is het degelijk vakwerk zodat de beginneling hier best van zal kunnen genieten, maar anders zal je toch al een diehard fan moeten zijn van het genre om deze titel aan je collectie toe te voegen.