Loup du Stade (Le)

Mangaka: Yoichi Takahashi
Uitgever: J'ai Lu
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Le Loup du Stade is nog maar eens een manga van Yoichi Takahashi die verschijnt bij J’ai Lu. Ze zullen zo stilletjesaan wel al zijn werken uitgegeven hebben zeker? Zoals we gewend zijn van Takahashi draait Le Loup du Stade rond zijn geliefkoosde sport voetbal.

Jin en Ryôta Hamukai zijn twee broers die erg getalenteerd zijn als het op voetbal aankomt. Ryôta doet alles voor zijn sport terwijl Jin eerder het losbandige type is. Hij is niet aangesloten bij een club en speelt enkel als het hem eten of geld oplevert. Jin is eerder het vechterstype dat telkens weer in de clinch gaat met andere bendeleiders.

Op een dag zal zijn leven echter veranderen. Zijn ouders en zijn kleine broer komen om in een auto-ongeluk. Jin zal van een einzelgänger evolueren naar een kuddeleider. En dat is ook nodig want hij richt een nieuwe voetbalploeg op waarmee hij de nationale titel wilt binnenrijven.

Ryôta was de strateeg die vanuit het middenveld dirigeerde en Jin zou het dan afmaken in de spits. Dat was Ryôta’s droom. Samen spelen met zijn broer. Maar dat zou er dus nooit van komen. Jin wilt nu voor zijn broer de droom waarmaken en het maken in het voetbal.

Hij stuit natuurlijk op problemen. hoe komt hij aan ploeggenoten? Niemand wilt immers samenspelen met de gewelddadige Jin. Waar zal zijn team spelen? Tegen wie? Allemaal problemen die Jin zal oplossen door zijn spirit en het welbekende feel good feeling dat Takahashi telkens weer predikt in zijn manga’s.

De onbesuisde Jin zal eenmaal hij een team heeft alle bekende ploegen uit de streek uitdagen voor een duel. En telkens weer slaagt hij erin de sterkste spelers van die teams te elimineren en hen te overtuigen zich bij zijn rangen te voegen. Al snel groeit Sejima – het nieuwbakken team van Jin – uit tot een sterk geheel dat kans maakt om de regio af te vaardigen op het nationale jeugdtornooi. Zal Jin zijn droom verwezenlijken en samen met de geest van zijn broer het groene gras van de velden op het nationale tornooi betreden?

Le Loup du Stade is een tweedelige reeks die erg lekker wegleest. Blijkbaar was de reeks toch geen commercieel succes in Japan want Takahashi schrijft in zijn voorwoord dat hij de reeks vroegtijdig moest beëindigen. Spijtig maar misschien net daardoor blijft de reeks een aangename lectuur die niet blijft aanslepen. Het einde is misschien wat vroegtijdig maar nergens wordt het al te snel afgehaspeld en de lezer zal zich zeker kunnen vinden in het einde waarin plaats is voor de verwezenlijking van Jins droom.

Le Loup du Stade speelt zich ook af in het Tsubasa universum en het is leuk de gekende personages eens vanaf de zijlijn bezig te zien. Op een bepaald moment speelt Jin immers in hetzelfde stadion als de grote Tsubasa, Hyuga en al de andere helden die in Japan reeds eeuwige roem bereikt hebben. Is Jin de leider van een nieuwe generatie genieën? Spijtig genoeg zullen we het nooit te weten komen…