Log Horizon

Mangaka: Kazuhiro Hara / Mamare Tono
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

6 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Log Horizon is een manga getekend door Kazuhiro Hara naar een scenario van Mamare Tono. De manga is gebaseerd op een populaire serie light novels. Tot daar de levensbelangrijke gegevens!

In Log Horizon draait alles rond het computerspel Elder Tale, een enorm populaire MMORPG waarmee het grondig misloopt als de twaalfde uitbreiding gereleaset wordt. Het spel crasht en maar liefst 30.000 spelers komen vast te zitten in de online wereld. Niemand weet hoe ze weer in de echte wereld terecht kunnen komen.

De ervaren speler Shiroe (level 90) zal samen met enkele vrienden trachten een uitweg te vinden uit de spelwereld. Maar dat wordt een gevaarlijke opdracht met alle monsters en player killers die op bloed uit zijnā€¦

Log Horizon is een moderne shonen. Het is allemaal erg klassiek en avontuurlijk, maar de gaming achtergrond maakt het allemaal wat hedendaagser dan de avontuurlijke shonen manga (zoals Dragon Quest/Fly) uit mijn eigen jeugd. Als tiener kon ik ook genieten van dergelijke shonen manga maar deze kon me niet echt bekoren. Ik ben dan ook al lang het doelpubliek niet meer. Log Horizon is immers erg succesvol en zal zeker een groot publiek bekoren, maar ondergetekende liet het noch warm, noch koud. Fijngesneden doorsneeworst!