Lockdown

Mangaka: Michio Yazu / Nykken
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 8
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

In Japan werden er reeds meer dan één miljoen exemplaren verkocht van de manga Gakuen x Fuusa dat uitgeverij Ki-oon op de Franse markt brengt onder de titel Lockdown. Gebaseerd op het boek van schrijver Michio Yazu en getekend door Nykken krijgen we hier een beklijvende thriller voorgeschoteld. Of toch niet?

Een gevecht zonder mededogen breekt uit in een militair laboratorium. Een groep aanvallers weet te ontsnappen met als buit een staal van een ultrageheim biologisch wapen. De aanvallers weten echter niet zonder kleerscheuren te ontsnappen en moeten onderweg halt houden…

Op de Kaishin middelbare school is het een dag zoals alle anderen… Tot een groep terroristen de school binnenrijdt in een zwaar gewapende colonne geblindeerde voertuigen. Ze barricaderen zich in de school en nemen alle leerlingen en leerkrachten gegijzeld. Wie zijn deze terroristen? Wat is hun drijfveer? En welk ultrageheim biologisch wapen hebben ze in de school binnengesmokkeld?

De terroristen zijn met te weinig om de grote school en de vele leerlingen onder controle te houden. Daarom beslist hun sexy leidster Hozuki om hun gevangenen te manipuleren en hen tegen elkaar op te zetten… Maar de situatie ontspoort volledig wanneer het biologisch wapen wordt ingezet….

Lockdown is een gore thriller die de lezer geen seconde zal vervelen. De manipulatieve spelletjes die gespeeld worden zullen de fans van Doubt, King’s Game en consoorten zeker weten te appreciëren en net als in deze manga zal ook in Lockdown niemand veilig zijn. Het biologisch virus dat verspreid wordt geeft de thriller het gore kantje dat het jonge volkje wel zal weten te smaken.

Lockdown zal de fans van het genre wel weten te bekoren, maar blijft voor de rest archi-klassiek qua opzet in het genre. Een degelijke B-manga die nergens genoeg de middelmaat overstijgt om een breder publiek aan te spreken.