Lives

Mangaka: Masayuki Taguchi
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Masayuki Taguchi maakte faam door zijn mangaversie van Battle Royale. Battle Royale was een groot succes voor Soleil en het mag ons niet verbazen dat ze dan ook ander werk van de mangaka op ons loslaten. Kan het tweedelige Lives de hoge verwachtingen inlossen?

De nacht daalt neder op Tokio. Aan de sterrenhemel zien verschillende mensen enkele vallende sterren. Maar de vallende sterren worden alsmaar groter en blijken meteorieten te zijn die voor altijd het aanzicht van de aarde zullen veranderen!

De meteorieten slaan in op een groot deel van Japan. We volgen enkele personages die op het eerste zicht weggemaaid worden en op verschrikkelijke wijze het leven verliezen. Toch zien we hen enkele pagina’s later herrijzen in een bevreemdende wereld waar de natuur alle beschaving heeft overwoekerd. Bevinden ze zich in het paradijs? Of de hel? Nee, ze bevinden zich nog steeds in Tokio maar de impact van de meteorieten heeft alles veranderd…

De overlevenden zullen immers allemaal in staat zijn zich in een monster te veranderen. Vaak voelen ze hierbij een onhoudbare drang om anderen aan te vallen en op tijd en stond te verorberen. De wereld lijkt herschapen in een bron van geweld – what’s new? Maar ook in Lives komen er rechtschapen personages naar voor die zullen streven naar een nieuw evenwicht. Stoere kerels met een gouden hart. Ze bestonden reeds in Battle Royale en ook hier maakt er eentje z’n opwachting.

Lives is een korte reeks die de middelmaat niet echt overstijgt. Het blijft allemaal wat cliché en weinig beklijvend. Toch zal de manga de fans van de mangaka allerminst teleurstellen. Het leest vlotjes weg en het scenario is niet zwak genoeg om je te beginnen ergeren aan kwakkels. Ook het design van de verschillende monsters is echt geslaagd te noemen waardoor de manga grafisch erg sterk uit de hoek komt.

Lives is een doorsnee actiemanga. De investering is klein omdat de reeks slechts twee delen telt, maar of ze daarom ook de moeite waard is laat ik in het midden. Vooral een aanrader voor de fans van Masayuki Taguchi. Voor de andere lezers zal dit slechts een zoethoudertje zijn.