Last Hero Inuyashiki

Mangaka: Hiroya Oku
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 5
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mangaka die een langdurige reeks achter de rug hebben, zeker één die meer dan 10 jaar loopt zoals Gantz, hebben het vaak moeilijk om weer aan te knopen met het succes van weleer. Moeten ze in hetzelfde genre blijven? Moeten ze iets volledigs anders doen en zich herbronnen? Hiroya Oku, mangaka van Gantz, kiest duidelijk voor de eerste optie en levert met Last Hero Inuyashiki weer een manga af die een futuristische strijd beschrijft, met aliens, helden en natuurlijk… anti-helden…

Ichiro Inuyashiki is een oude man die door z’n gezinsleden als nietsnut wordt aanzien. Hij leeft een triest en zielig bestaan… Wanneer hij op een dag dan nog eens te horen krijgt dat hij een vergevorderde en ongeneeslijke vorm van kanker heeft, weet hij niet hoe hij dit aan zijn gezinsleden moet vertellen. Ze zullen toch wel huilen en droevig zijn…? Of niet? Terwijl hij mijmert of en hoe hij het hun zal vertellen gebeurt er iets ongelooflijks… Hij wordt getroffen door een lichtstraal afkomstig van een buitenaards ruimteschip. En dat is wanneer ons verhaal pas echt begint…

De buitenaardse wezens die de oude man ‘beschadigd’ hebben voelen zich genoodzaakt hem te ‘herstellen’ waardoor de oude man niet alleen geneest van zijn kanker maar ook plotsklaps beschikt over superpowers… Uiterlijk is er niets aan hem veranderd, maar binnenin is hij een ware cyborg geworden. Niets kan hem nog deren en hij beschikt in zijn armen over een wapenarsenaal waarmee je een ganse stad kan verwoesten. Eindelijk kan hij goeds doen in deze wereld, eindelijk kan hij ten strijde trekken tegen het onrecht, eindelijk kan hij… een held zijn!

Maar er is meer… de oude man was niet de enige die getroffen werd door de aliens… Een jonge kerel onderging dezelfde procedure en bezit ook over ongeziene krachten… Alleen lijkt deze jongeman zijn krachten niet zo maar ten dienste van het goede te stellen… Hij kiest een duistere weg om de wereld zijn krachten te tonen. Zullen ze elkaar tegenkomen? Zullen ze elkaars tegenpolen worden? Of samenwerken om hun oude zelf terug te vinden?

Oku slaagt er wederom in een sterk staaltje van hedendaagse sciencefiction af te leveren. Hier geen jonge held, maar wel een oude, ziekelijke man die haaks staakt op de stoere actieheld. Last Hero Inuyashiki kent een veelbelovende start van de mangaka die met Inu Yashiki zeker weer een absolute bestseller scoort na het einde van Gantz.