Kurohime

Mangaka: Masanori Katakura
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 11
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Er zijn zo van die titels die je aanspreken ook al ken je ze van haar noch pluimen. Kurohimé was één van die titels. Tonkam ging wat boodschappen doen bij Shueisha en jureerde daarbij blijkbaar vooral de cupsize die de covers sierden. De covers van deze reeks geven de indruk dat het hier om een actievolle, fanservice georiënteerde B-reeks gaat. Miskoop of vooroordeel?

Toen hij jong was werd Zéro gered door Kurohimé. En Kurohimé is niet de minste. Zij is de krachtigste – en meest beruchte – “armagicienne”. Met andere woorden, zij gebruikt een soort magische kogels waarmee ze bijvoorbeeld een draak kan oproepen of andere magische krachten of spreuken kan aanspreken. Een handigheidje, zullen we het noemen.

Vanaf die dag is Zéro ervan overtuigd dat een pistool het middel bij uitstek is om de gerechtigheid te laten geschieden. Hij traint zich dan ook dag en nacht in het gebruiken van maar liefst vier pistolen tegelijk. Handige Harry, want wonderwel slaagt hij erin deze krachtproef meester te worden.

Zéro gaat op stap en op zijn weg redt hij een klein meisje, Himéko, dat niemand minder blijkt te zijn dan de legendarische Kurohimé die door een akkefietje met de Goden gevangen zit in het lichaam van een klein meisje – zonder magische kracht tot haar beschikking.

Kurohimé bleek immers niet de goede fee te zijn zoals Zéro ze in gedachten had. Ze werd zo krachtig en overmoedig dat ze zich met de Goden wou meten en deze zetten haar op haar plaats door haar met magie te veranderen in een klein meisje. Zoals gezegd kan enkel de liefde die ze voor iemand voelt haar weer doen veranderen in de volwassen Kurohimé met de volledige beschikking van haar magisch arsenaal.

Het toeval wil dat ze valt voor de charmes van Zéro die haar redt en haar tevens hoog in het vaandel draagt. Nu ja, ze valt er ‘af en toe’ voor. Als Zéro haar bekoort of als ze jaloers wordt omdat hij naar een andere vrouw lonkt, komen haar gevoelens naar boven en verandert Himéko tijdelijk in Kurohimé. Tijdelijk, want vaak komt de harde tante weer snel boven water waardoor ze weer de frêle maar daarom niet minder actieve Himéko wordt.

Kurohimé heeft een leuk basisconcept en het zit allemaal wel goed in elkaar. Ik verwachtte me aan een klucht en ik moet zeggen dat deze reeks dit vooroordeel snel van zich afschudt. Natuurlijk is het geen topper over de gehele lijn, maar het scenario is leuk om volgen, er zit genoeg humor in, de tekenstijl is aangenaam voor het oog,… Kortom, Kurohimé boeit voldoende.

Ook het gehalte fanservice is enorm beperkt en eigenlijk zelfs volledig afwezig. Natuurlijk sieren wulpse dames de covers en zal Kurohimé in vol ornaat ten tonele verschijnen, maar meer valt er niet te zien.

Kurohimé is een reeks waarvan weinigen voorkennis zullen hebben. Mijn conclusie is dat deze titel geen hoge toppen scheert, maar als je houdt van een actievolle manga met de nodige dosis humor dan zal je hier geen miskoop aan doen.