KoiKoi7

Mangaka: Morishige
Uitgever: Asuka
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 5
Score:

4.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Asuka doet als uitgeverij graag anders dan de andere uitgeverijen – of dat beweren ze althans. Ze kunnen dat eerlijk gezegd ook wel staven. Ze zijn bijvoorbeeld de eerste uitgeverij die manga’s uitbracht in het kleinere bunko-formaat en ook lanceerde ze als eerste een yuri-collectie. Een uitgeverij moet natuurlijk ook geld opbrengen dus brengen ze eveneens commerciëlere titels uit. In hun nawoord van deze titel spreken ze er zelf ook over, maar ook Asuka brengt nu dus hun fanservice manga uit. De reeks gaat door het leven onder de nietszeggende naam KoiKoi7. Eens zien wat de serie waard is!

Alles begint wanneer Tetsurô Tanaka een maand later dan oorspronkelijk gepland naar een nieuwe school gaat. Hij heeft een maand in een ziekenhuis gelegen omdat er wel altijd iets met hem gebeurt, deze keer was het een verkeersongeluk. Maar Tetsurô is voor het ongeluk geboren. Op weg naar school mijmert hij daar iets teveel over en loopt hij weer bijna onder een vrachtwagen. Hij wordt echter gered door een aantrekkelijk meisje. Het meisje verdwijnt als sneeuw voor de zon voor hij haar kan bedanken. Enkel haar hangertje blijft achter in de handen van Tetsurô, en die merkt al snel op dat het hangertje het logo van zijn nieuwe school draagt. Wie weet ziet hij haar snel terug!

Maar als Tetsurô aankomt op zijn nieuwe school wacht hem een (on)aangename verrassing. De school is nog maar gemengd sinds dit jaar en hij is de enige jongen op het etablissement. En de meisjes laten al snel hun ongenoegen merken wanneer de eerste jongen op hun school een lelijke loser blijkt te zijn. Pech voor Tetsurô!

Het hoofdpersonage van KoiKoi7, Tetsurô dus, is een loser met een bril die voor het ongeluk geboren lijkt. Na het eerste hoofdstuk komt hij terecht in een pensionaat waarin alleen meisjes verblijven… De vergelijkingen met Love Hina zijn met andere woorden legio. Maar Morishige, de mangaka van deze nog recente reeks, mocht van zijn uitgeverij blijkbaar geen volledige cloon maken! Nee, hij moest er wat andere elementen aan toevoegen. Maar die arme Morishige kan blijkbaar niet goed tegen al die deadlines, en eigenlijk heeft die man ook helemaal geen inspiratie. Wat moet je dan doen? Juist, je gaat bij een andere populaire manga wat leuke ideeën stelen! Zo eenvoudig is dat!

KoiKoi7 is een mix van Love Hina en Chobits. Tetsurô komt immers bij een groep meisjes terecht die samen een soort Bioman/Power Rangers groep vormen en eigenlijk cyborgs zijn. Ze moeten iemand redden en het is echt helemaal niet duidelijk dat dit Tetsurô zelf is. De meisjes vormen een groep van zes maar moeten eigenlijk met zeven zijn. Ik vraag me echt af wie die zevende KoiKoi is!

KoiKoi7 is geen manga van hoog niveau. De reeks is niet origineel maar dat is niet het enige probleem. Je krijgt bij het lezen echt de indruk dat Morishige bij het begin van zijn verhaal nog helemaal niet wist wat er in hoofdstuk twee zou gebeuren en dat is natuurlijk wel redelijk storend bij de lectuur die van de hak op de tak springt. In het nawoord staat te lezen dat dit een parodie op de sentaï reeksen (Bioman, Powers Rangers,…) moet zijn maar een parodie is meestal grappig, en KoiKoi7 is verre van grappig.

De liefhebbers van het haremgenre zullen dit misschien nog wel leuk vinden, maar al de rest loopt hier beter met een wijde boog omheen. Ken je het genre nog niet en wil je het eens proberen dan raad ik je aan iets als Love Hina te kiezen.