Kiss X Death

Mangaka: Yasuhiro Kano
Uitgever: Delcourt / Tonkam
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 4
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kiss X Death is de nieuwe shonen manga van Yasuhiro Kano (Pretty Face, Mx0,…) die in het Frans bij Delcourt/Tonkam verschijnt. Jup, sinds kort vormen Delcourt en Tonkam één uitgeverij.

Kiss X Death is het verhaal van een buitenaardse beschaving die hun gevaarlijkste gevangenen dumpt op verre, nietsbetekenende planeten. Onze aarde leek hen dan ook ideaal om vijf gevaarlijke criminelen te dumpen. Alleen loopt het fout en weten de gevangenen te ontsnappen in de vrije natuur. De vijf wisten hun begeleider te overmeesteren en namen het lichaam over van vijf pubermeisjes…

De buitenaardse wezens zijn immers iets kleiner dan ons, aardse nietsnutten. Ze kunnen overleven in onze mond en nemen daarbij ons lichaam over. De vijf criminelen hebben hun begeleider verplicht te leven als plant, maar gelukkig weet hij een toevallige voorbijganger te strikken en zo wordt de tiener Shingo Tozu zijn host.

De buitenaardse begeleider moet dus in het lichaam van tienerjongen Shingo Tozu op zoek gaan naar de vijf criminele aliens die het lichaam van vijf tienermeisjes hebben overgenomen. Om hen opnieuw gevangen te nemen moet de begeleider de meisjes een tongkus geven. Leuk? Niet als je host een jongen is die een fobie heeft voor het vrouwelijke geslacht…

Kiss X Death is dus een ietwat ecchi georiënteerde shonen manga. Toch zit er zoals steeds bij Yasuhiro Kano ook de nodige actie en vernuft bij. De vijf meisjes hebben in de afwezigheid van hun begeleider immers jarenlang de tijd gehad om zich te omringen met de nodige menselijke slaven om op die manier hun terugkeer naar hun thuisplaneet voor te bereiden. Hoe loopt dit af? (Ongetwijfeld goed, maar kom, we houden het spannend.)

Kiss X Death is een leuk weglezertje en zal de fans van mangaka Yasuhiro Kano zeker opnieuw bekoren. Het is één van die manga die veteranen links zullen laten liggen, maar die nieuwkomers best wel zullen smaken.