Kiss My Ass / Anus Beauté

Mangaka: Takeshi Ohmi
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Hebben we al eens geschreven dat er manga bestaan over werkelijk elk onderwerp? Ik denk het wel… En Kiss My Ass is één van die reeksen die deze stelling nog maar eens bewijst. Het is immers een manga over hemorroïden. Aambeien. Of speen in de volksmond.

Mitsuki Yakushiji is een 16-jarige jongen die eigenlijk alles heeft om gelukkig te zijn in het leven. Hij heeft slechts één probleem… Hij kampt met aambeien! Pijnlijke bedoening! Bovendien schaamt de jongen er zich erg voor. Hij probeert zijn pijnlijke situatie dan ook te verbergen voor zijn klasgenoten. Zeker voor Komatsu, het knappe meisje waar hij verliefd op is.

Op een dag is er echter een mysterieus meisje dat zijn situatie volledig lijkt te doorzien. Shiori Miura is een stil meisje dat meteen doorheeft dat Mitsuki kampt met aambeien. Ze heeft er zelf ook gehad en herkent alle symptomen. Ze besluit de jongen te helpen. Ze heeft het immers als haar doel gesteld om iedereen te genezen van aambeien! Een nobel doel…

Mitsuki kan niet anders dan de hulp van Miura aanvaarden. Anders zal ze zijn geheim openbaar maken. Al snel blijkt dat Miura echt wel alles weet over aambeien en dat ze de situatie van Mitsuki veel draaglijker maakt. Aambeien zijn best wel een intieme aangelegenheid en de twee groeien naar elkaar toe. Tot plotseling ook een derde hond in het kegelspel te kampen blijkt te hebben met aambeien…

Kiss My Ass is een tweedelige manga van Takeshi Ohmi. De manga wordt met grote trom aangekondigd door uitgeverij Kurokawa. De Franse uitgeverij wijzigde de nochtans catchy Kiss My Ass titel in Anus Beauté. Ongetwijfeld een zet om veel breder te gaan dan de traditionele mangafan.

Zowel de traditionele pers als de mangapers lijkt unaniem positief over Kiss My Ass / Anus Beauté. Wat een durf om een manga over aambeien te maken! Wij bleven toch wat op onze honger zitten. Echt aangenaam is het niet om over hemorroïden te lezen. Er wordt heel wat expliciete uitleg gegeven en dat is dan misschien wel leerrijk maar niet echt smakelijk. Ook de driehoeksrelatie tussen Mitsuki – Komatsu – Miura wordt minder uitgediept dan in andere sentimentele shonen… Kortom, Kiss My Ass / Anus Beauté is vooral uniek door z’n uitgangspunt, maar is voor de rest niet bijzonder beklijvend.