Kirara

Mangaka: Yui Toshiki
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 6
Volumes Japans: 6
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kirara leidt een rustig leventje. Ze is vierentwintig en ze staat op het punt te trouwen met haar verloofde Kompeï. Op de dag van haar huwelijk heeft ze echter een dodelijk auto-ongeval. Ze gaat naar de hemel waar ze smeekt om terug bij Kompeï te zijn en hem haar ja-woord te geven. Ze hebben daarboven een beetje medelijden met Kirara en ze zenden haar terug op aarde maar dan wel acht jaar in het verleden en als geest – onder het motto: Goden zijn Grillig. Kirara komt terecht bij een jonge versie van haar verloofde en dat zal leiden tot vele humoristische intermezzo’s. In het verleden bestaat er natuurlijk niet enkel een jongere versie van Kompeï, maar ook van Kirara zelf, en deze laatste is allesbehalve tevreden met de aandacht die haar volwassen en wel erg rondborstige alter-ego aan Kompeï geeft.

Het verhaal van Kirara is vooral gebaseerd op de driehoeksrelatie tussen de volwassen Kirara, de jonge Kirara en Kompeï die tussen twee hete vuren komt te zitten. De beide Kirara’s hebben een wel erg uitgesproken karakter maar verschillen nog erg van elkaar. De Kirara uit de toekomst is natuurlijk ontzettend blij met haar tweede kans en zal alles doen om Kompeï haar bed in te krijgen, maar de jonge Kirara blijkt een lichtelijk jaloerse aard te hebben en stelt de acties van de volwassen Kirara niet echt op prijs.

Vele andere personages komen de verhaallijn een beetje stofferen. Er zijn de vrienden en leerkrachten van Kompeï die zullen proberen Kirara uit te drijven. Kirara is immers een geest en slechts enkelingen kunnen haar waarnemen. Ook de engel die Kirara teruggestuurd heeft in het verleden zal van zijn oversten de opdracht krijgen om zijn fout recht te zetten. En dan is er nog dat vreemde meisje dat uit de ruimte viel en blijkbaar erg gesteld is op Kompeï. Genoeg stof dus om de volledige zes volumes van Kirara boeiend te maken.

Yui Toshiki heeft een verleden als hentai-mangaka en dat is er aan te zien. De volwassen Kirara die meestal als geest door de lucht zweeft en door slechts Kompeï en de jonge Kirara gezien wordt, zweeft er meestal half-naakt bij. Toch ligt de nadruk op het scenario dat veel sterker is dan het scenario van de doorsnee hentai-manga, en op de humor. De erotiek blijft meestal erg soft en beperkt tot de naaktscènes.

Nog even kort iets over de tekenstijl van Yui Toshiki. Hij heeft de gewoonte zijn manga’s met de computer te tekenen, maar daar merk je weinig of niets van. Zijn stijl is niet perfect, maar toch weet hij me erg te bekoren. De gezichten lijken wel allemaal erg op elkaar, en soms doen de decors wat leeg aan, maar toch is het allemaal erg aangenaam. En de covers die zijn gewoon perfect. Die van het eerste volume maakt immers deel uit van mijn favoriete tekeningen.

Moet je Kirara nu kopen? Het is geen hoogstaande manga, het is gewoon zes volumes van pure ontspanning. Maar dan wel erg dure ontspanning. De manga’s van Génération Comics betaal je duur, erg duur. En soms zijn ze dat ook waard, maar 8,99€ voor een manga als Kirara is gewoon erg veel voor wat de manga biedt…