Kimi wa pet

Mangaka: Ogawa Yayoi
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 7
Volumes Japans: 14
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kurokawa is alweer een nieuwe uitgeverij. Deze keer wel een met een serieuze financiële armslag want ze vloeit voort uit de Fleuve Noir groep die je in Frankrijk zowat kan vergelijken met J’ai Lu. Geen strip consortium dus, maar wel een uitgeverij die uit de boekenwereld komt. Als je weet dat één van hun eerste reeksen Fullmetal Alchemist is dan weet je wel dat zij niet de bedoeling hebben een kleine speler te blijven. Ook hun shojo catalogus zetten ze sterk in met Kimi wa Pet, de manga die in deze review besproken wordt.

Momo, mannetje, 20 jaar, vriendelijk, gemakkelijk in de omgang, hij kan dansen en ziet er goed uit. Wie zou er niet springen om een dergelijk huisdier te hebben?

Sumiré is een vrouw die alles heeft in het leven. Ze heeft diploma’s van de beste universiteiten, zowel Japanse als Amerikaanse, ze verdient goed haar brood als journaliste, ze is knap en erg groot met haar 1m70. Enkel in haar liefdesleven loopt het fout…

Haar ex waarmee ze vijf jaar samen was bedroog haar en dat betekende het einde van hun relatie. Een nieuwe liefde vinden is niet zo makkelijk. Mannen kunnen immers niet om met het feit dat ze een succesvolle, grote vrouw is. In Japan is 1m70 immens voor een vrouw en Sumiré besluit dat ze enkel nog verkering wilt met een man die groter is, die meer verdient en die minstens even slim is. Geen gemakkelijke opdracht blijkt al snel.

Na alweer een zware dag op het werk waar alsmaar meer mensen moeilijkheden hebben met Sumiré in de omgang, vindt ze op straat een doos waarin een jongen slaapt. Ze besluit hem in huis op te nemen en hij mag blijven als hij haar huisdier wordt…

Sumiré doopt de jongen Momo naar haar overleden puppie en vanaf dan zal ze troost vinden bij haar nieuwe ‘huisdier’. Momo luistert en is er altijd weer om zijn baasje de genegenheid te geven die ze nodig heeft. Maar hoe lang zal hun relatie baasje-huisdier standhouden?

Kimi wa pet is een humoristische josei manga – een manga voor volwassen vrouwen. Hier geen zweverig liefdesverhaaltje maar wel echte gevoelens getint met een gezonde dosis volwassen humor. Het is vertederend hoe Sumiré die zich altijd zo sterk voordoet zich helemaal blootgeeft bij de verlegen, rustige Momo. Ondanks het feit dat je je zou kunnen ergeren aan een vrouw die iemand adopteert als schoothondje leef je volledig mee met Sumiré en hoop je dat alles op z’n pootjes – passende woordkeuze – terecht komt in haar leven. Want samenleven met een jonge danser als huisdier gebeurt natuurlijk niet onopgemerkt. Het verhaal wordt pas echt interessant als Sumiré begint te flirten met iemand die eindelijk aan haar eisen voldoet. Hoe houdt ze Momo voor hem geheim?

Kimi wa pet is één van die aangename verrassingen waar ik altijd naar op zoek ben. De humor is ondanks het thema nergens vulgair en is zelfs juist erg verfijnd. De relatie Sumiré-Momo houdt de lezer in de ban en biedt duidelijk perspectieven voor een reeks die gedurende vele volumes de lezer zal kunnen boeien.