Kimi Shika Iranai

Mangaka: Wataru Yoshizumi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De shojo manga’s van Wataru Yoshizumi weten me telkens weer te bekoren. Het zijn altijd simpel gehouden liefdesverhaaltjes, maar ze steken echt wel boven de middenmoot uit door de aangename tekenstijl en de perfect afgewogen dosis humor van de mangaka. Na Marmalade Boy en Mint na Bokura is het nu de beurt aan het tweedelige Kimi Shika Iranai om onder de loep genomen te worden.

Atsumu Totoki is een erg slimme, maar voor de rest doodnormale schooljongen. Als hij voor het eerst de nieuwe leerlinge Akane ontmoet beseft hij dat dit de liefde van zijn leven is. Atsumu heeft op zestienjarige leeftijd nog nooit “op die manier” aan meisjes gedacht, maar bij het zien van de slanke, frêle, lieve Akane gaan zijn ogen open. Hij besluit haar dan ook zijn liefde te verklaren…

Maar op het moment dat Atsumu zijn moed bijeenraapt en vertelt aan het meisje wat hij voor haar voelt, duikt er plotseling een erg onaangenaam geheim uit haar verleden op. Blijkt dat Akane vijf maand geleden getrouwd is en amper drie maand later reeds een echtscheiding aanvroeg. Atsumu verklaarde zijn liefde aan een gescheiden vrouw… van zestien jaar…

Akane vertelt haar verhaal aan Atsumu. Lange tijd kampte ze met gezondheidsproblemen. Tot een dokter haar wist te genezen. Als ware het een sprookje werd ze verliefd op de man en trouwden ze. Korte tijd later bleek echter dat de man er een losbondige levenstijl op nahield waar hij welig gebruik maakte van zijn charmes om dames zijn bed in te praten. Het brak Akanes hart en ze vroeg de echtscheiding aan.

Atsumu is de enige die het zware geheim van Akane kent op haar nieuwe school en alhoewel hij het meisje rust en kalmte gunt zal hij niet verzaken aan zijn liefde voor Akane!

Zoals je merkt is het verhaal van Kimi Shika Iranai – oftewel “Je ne veux que toi” – iets serieuzer dan wat we lazen in Mint na Bokura, of zelfs Marmalade Boy. Ook de aanpak is iets volwassener, vooral omdat Akane als een erg volwassen personage wordt neergepend. Gelukkig is er nog het kleine zusje van Akane en het kleine broertje van Atsumu die door hun rivaliteit voor de nodige portie humor zorgen.

Kimi Shika Iranai is ondanks het kleine aantal volumes alweer een erg sterke manga van Yoshizumi. Zonder een stijlbreuk met haar vroegere werk te plegen, is ze erin geslaagd alweer een sterke, aangename, ontspannende reeks neer te zetten die zowel haar fans als de rest van de wereld zal aanspreken.

Natuurlijk blijven ook de minpuntjes overeind. Soms lijken de jonge personages wel erg volwassen, en redeneren ze op een niveau dat een kind van 10 jaar niet echt past. Maar op één of andere manier wérkt het, en stoor je je hier niet aan. Het leest gewoon te lekker weg, en je wordt teveel aangegrepen door de personages en wat ze meemaken dat je hiervan een struikelpunt gaat maken.

Kimi Shika Iranai is dus een aanrader en is slechts een kleine investering voor al wie eens kennis wilt maken met Wataru Yoshizumi.