Keishicho 24

Mangaka: Hideki Ohwada
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 6
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Het liefst ontdek ik nieuwe manga’s waar je op voorhand niet van besefte hoe goed, hoe origineel, hoe mooi, hoe ontroerend,… ze wel waren. Reeksen die nog niet gekend zijn, van een mangaka waar je nog nooit van gehoord hebt. Dominique Véret van Akata heeft een neus voor dergelijke pareltjes, maar ook bij het kersverse Kurokawa hebben ze blijkbaar goed rondgesnuffeld.

Hideki Ohwada was tot voor kort een nobele onbekende voor de mangaliefhebbers. Zolang onbemind en dan opeens verschijnen er twee reeksen van hem bijna gelijktijdig, namelijk Heaven Eleven bij Taifu, en het hier besproken Keishicho 24 bij Kurokawa.

Tetsunosuke Yamabuki is een jonge kerel die zopas bij de politie is toegetreden. Hij heeft grootse dromen en wil naar het voorbeeld van zijn vader een gerespecteerde agent worden. Groot is zijn ontgoocheling als blijkt dat hij tewerk gesteld wordt bij de verkeerspolitie. Spannend is anders! Al snel blijkt dat niets is zoals het is…

De vader van Yamabuki was immers niet de doodbrave dorpsagent waar zijn zoon hem voor zag. Papa Yamabuki was gekend onder de naam ‘Bras de Fer’ en maakte deel uit van … La Brigade de la Mort!

Deze speciale brigade bestaat uit de elite, een groep psychopathische maar rechtvaardige handhavers van de macht. Je komt er niet zomaar aandraven met een sollicitatiebrief. Nee, je moet aartsmoeilijke proeven doorstaan! Yamabuki heeft het geluk dat zijn vader hem heeft voorgedragen door hem zijn badge over te dragen bij zijn dood. Zal Yamabuki Junior de eer van zijn familie hooghouden?

Keishicho 24 is een hilarische actiemanga vol parodiërende elementen. Yamabuki wordt sexueel geïntimideerd door zijn homo-overste, en de jonge kerel slaagt erin bij elke actie die hij onderneemt zijn uniform kwijt te spelen waardoor hij naakt de held moet uithangen. Gelukkig overtreft zijn moed zijn geklungel, want anders was de eer van zijn vader voor eeuwig door het slijk gehaald.

Keishicho 24 belooft een erg aangename manga te worden. Er zijn slechts zes volumes dus de reeks zal dit hoge tempo vol grappen en hilarische situaties wel weten vol te houden.

Kurokawa beloofde ons humor en slaagt hierin alvast met deze reeks. De humor is universeel, of blijkbaar prachtig aangepast aan onze gewoontes want het werkt allemaal voorbeeldig. Hier geen voetnoten om de humor uit te leggen, nee, gewoon keihard gieren. Zeker eens van naderbij bekijken…