Kaiju Defense Force

Mangaka: Junya Inoue / Seiichi Shirato
Uitgever: Mangetsu
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 9
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kaiju Defense Force is de manga waarmee Junya Inoue opnieuw hoopt aan te knopen met het succes na het einde van zijn bestseller Btooom. Samen met coscenarist Seiichi Shirato pende hij voor Comic Bunch deze spannende monstermanga af. Krijgt deze seinen manga het Heuvel-approved label opgespeld?

Japan wordt getroffen door een tsunami na een zware zeebeving. Sakimori Kanoe wordt op het nippertje gered door de Japanse hulpdiensten nadat haar huis is ingestort. Het meisje blijft achter met één grote droom: later ook het Japanse leger vervoegen om op die manier levens te redden en het verschil te maken.

Wat niemand op dat moment weet is dat de zeebeving ervoor gezorgd heeft dat diepzeemonsters naar boven zijn gekomen. Vier jaar later wordt het monster voor het eerst gespot. Een ‘kaiju’ die zonder mededogen alles op zijn weg vernietigt en een voorkeur heeft voor het verorberen van mensenvlees…

Als bij toeval bevindt Kanoe zich net op dat moment op een cruise met haar oma om te vieren dat ze bij het leger mag. En net die cruise kruist de route van het verschrikkelijke monster. Kan Kanoe de mensen op het schip redden? Ontpopt ze zich als een held of gaat ze als groentje ten onder?

Kaiju Defense Force bevat alles wat een goede actiemanga nodig heeft: spanning, sterke personages, maar ook een scenario dat je als lezer genoeg boeit om voor te willen lezen. Kanoe zal de ‘heldin’ worden waar de natie zich aan kan optrekken, maar daarnaast trekt de mangaka nog een volledig blik boeiende personages open.

En natuurlijk is er ook voldoende mysterie om de lezer bezig te houden… Waar komt het monster vandaan? Wat speelt er allemaal bij de hoge piefen van het leger? Er komt bovendien nog een stukje geopolitiek bij. Kortom: Kaiju Defense Force weet de lezer te boeien.