Kachinco

Mangaka: Yuana Kazumi
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Uitgeverij Tonkam gaf al aardig wat (vaak tweedelige) titels uit van mangaka Yuana Kazumi. De covers springen vaak in het oog door hun vrolijke kleurtinten en sexy personages. Eindelijk schafte ik één van haar reeksen aan, namelijk Kachinco.

Kachinco is het verhaal van Hiromi Go, een jongen die in een schriftje heel zijn leven heeft uitgeschreven. Via een gedetailleerde planning wil hij zijn ultieme doel bereiken: ambtenaar worden en een doodnormaal leventje leiden. Uit de band springen is er helemaal niet bij. Dat zou zijn plannen in de war kunnen sturen.

Op zijn nieuwe school moet hij zoals het de gewoonte is in Japan een club kiezen waar hij zijn vrije tijd zal doorbrengen. Hiromi verkiest een rustige club en zijn voorkeur gaat uit naar het tuiniersclubje. Maar wanneer hij in contact komt met de vreemde snuiters van de filmclub en deze zijn geheime schriftje ontdekken, zal hij niet anders kunnen dan zich in te schrijven in hun club.

Al snel komt Hiromi tot het besef dat hij hier op zijn plaats zit. Hij zal beseffen dat je ook moet kunnen dromen in het leven – ook al zal hij zich nog steeds proberen te houden aan zijn zorgvuldig uitgewerkte levensplanning!

Kachinco is een sentimentele comedy. Neigend naar shojo, maar zonder het mannelijk publiek af te schrikken. Het is een mooi verhaaltje met de nodige gevoelsmatige kwesties. Zowel wat betreft vriendschappen en liefde, als wat betreft zelfontplooiing. Ernstig waar nodig, grappig waar mogelijk, maar altijd oprecht.

Kachinco is een leuk weglezertje. Een aangenaam verhaal met warme personages dat gediend wordt door de aangename tekenstijl van de mangaka. In de annalen van de mangageschiedenis zal Kachinco niet worden opgenomen, maar een leuke ontspanning zal het je zeker bieden.