Jem & The Holograms

Mangaka: Kelly Thompson / Sophie Campbell
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 0
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Jem & The Holograms, wie kent deze “truly outrageous” tekenfilm uit de jaren tachtig niet? Het was een Amerikaanse productie, maar hoort natuurlijk wel bij die nostalgische reeksen die de Franse televisiezenders (Club Dorothée!) kleurden tijdens de gouden jaren tachtig en negentig. Glénat brengt nu een herziene comics uit van Jem & les Hologrammes en op veel Franse mangasites wordt die gewoon onderverdeeld bij de manga. En dat doen wij gemakkelijkheidshalve ook!

Jem & les Hologrammes vertelt het verhaal van Jerrica Benton die bij de dood van haar vader zijn muziekimperium Starlight Music erft. Jerrica is een getalenteerde zangeres maar durft niet voor publiek zingen… Een handige uitvinding van haar vader zal haar toelaten om zich te transformeren tot Jem, een sexy diva die wel de spotlights zal opzoeken. Samen met Jerrica’s zus Kimber en hun vriendinnen Aja en Shana zal Jerrica een muziekgroep oprichten…

De grote concurrenten van Jem & les Hologrammes zijn natuurlijk de stoere Misfits. Zij bestormen de charts en zullen het succes van Jem & les Hologrammes op alle mogelijke manieren proberen te saboteren…

Deze comics van Jem & les Hologrammes vertelt het originele verhaal ietwat anders en aangepast aan onze moderne maatschappij. Maar het zijn nog steeds sterke vrouwen die scenariste Kelly Thompson neerzet. De tekeningen zijn voor rekening van Sophie Campbell en zij hanteert een duidelijk rondere stijl dan de oorspronkelijke cartoon. Maar wel met even veel oog voor fashion!

Maar liefst 100.000 exemplaren werden er in de Verenigde Staten verkocht van de eerste twee herziene comics van Jem And The Holograms. Niet verwonderlijk als je zowel de nostalgische fan kan aanspreken, als ook een nieuw publiek kan aanboren dankzij de moderne retouchering van zowel verhaal als tekeningen. Mollige personages, lesbische relaties, uitgebreid palet aan huidskleuren, … Deze Jem & les Hologrammes comic is een moderne versie geworden van het origineel die nog er steeds feilloos in slaagt actie, mode en muziek met elkaar te verweven.

Jem is still excitement, still adventure, still glamour and glitter, fashion and fame. Jem is truly outrageous, Truly, truly, truly outrageous!