Infirmerie après les cours (L’)

Mangaka: Setona Mizushiro
Uitgever: Asuka
Volumes Frans: 5
Volumes Japans: 7
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Uitgeverij Asuka heeft ons in het verleden toch redelijk wat moois doen ontdekken. Eén van die verrassingen was Setona Mizushiro, de vrouwelijke mangaka die ons het prachtige X-Day bracht. Vermits ook de verkoop volgde brengt Asuka ons nu ook ander werk van Mizushiro, ondermeer het op badminton gerichte ‘S’ en het hier besproken ‘L’infirmerie après les cours’.

Mashiro Ichijo is een beetje een vreemd geval. Hij heeft het bovenlijf van een man, maar zijn onderlijf omvat de vrouwelijke geslachtsorganen. Een beetje een hermafrodiet. Het verhaal begint wanneer de… jongen (?) voor het eerst zijn regels heeft. Hij besluit om deze reden de kendoclub waarvan hij lid is te verlaten. Hoe kan een halve vrouw het blijven opnemen tegen de sterke lichamen van die ‘volledige’ mannen?

Vol verwarring en twijfel over zijn ware gedaante, kruist hij het pad van een verpleegster die hij nog nooit op school heeft gezien. Zij neemt hem mee naar de kelderverdieping van de school waar zich een voor de andere studenten niet bekende ziekenzaal bevindt. Enkel wanneer hij de queeste die zich hier afspeelt tot een goed einde brengt zal hij zijn studies kunnen beëindigen…

Hij komt er terecht in een wereld waarin enkele leerlingen elkaar bestrijden in hun ware gedaante. Sommige zien eruit als een geharnaste ridder, anderen bestaan uit enkel een arm. Mashiro behoudt echter z’n gelaat. Is hij echt zo puur of heeft het een andere betekenis? Voor Mashiro betekent deze queeste één ding: hij moet en zal bewijzen dat hij een échte man is.

Maar de eerste daad van de geharnaste ridder zal zijn om aan alle andere deelnemers het hermafrodiete karakter van Mashiro te tonen. Een streep door de rekening van de… jongen, want vermits hij zijn ware uiterlijk behoudt tijdens de sessie, weet iedereen wie hij is op school.

Eén van de studenten waarmee hij samenkomt in de ziekenzaal is Kuréha. Het meisje zal zich op school aan Mashiro kenbaar maken en de twee zullen naar elkaar toe groeien. Kuréha is als klein meisje verkracht geweest en had een gewelddadige vader. Ze haat elke man, maar vermits Mashiro iets tussenin is, heeft ze hem lief. Ook Mashiro valt voor het meisje en ziet hierin een bewijs van zijn mannelijkheid.

Dit alles is echter gerekend zonder So Mizuhashi, een jongen waar alle meisjes voor vallen. Op een dag verklaart hij koudweg tegen Mashiro dat hij weet dat hij een meisje is. En om zijn woorden kracht te zetten kust hij Mashiro innig. Wie is So? Hoe kent hij het geheim van Mashiro? Is hij één van de studenten die samenkomen in de ziekenzaal? Mashiro blijft verweesd achter.

L’infirmerie après les cours is een leuke reeks, maar zoals je kan lezen in voorgaande review vertoont de reeks echt typische shojo-kenmerken waardoor het niet voor iedereen is weggelegd. Mensen die allergisch zijn aan shojo zullen hier hun gading niet in vinden, terwijl dit bij X-Day bijvoorbeeld niet zo was. Een aanrader voor het bewuste doelpubliek. De rest keert zich beter naar X-Day om kennis te maken met Setona Mizushiro.