Infection

Mangaka: Toru Oikawa
Uitgever: Delcourt/Tonkam
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 9
Score:

4.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Sinds uitgeverijen Delcourt en Tonkam zijn gefusioneerd brengen ze niet echt de meest baanbrekende manga uit, maar ik kon het toch niet laten Infection van Toru Oikawa eens van naderbij te bekijken nadat ik de premisse had gelezen.

Twee leerlingen zitten door stom toeval vast in de berging van de school. Wanneer ze zichzelf na een tijdje uit deze benarde situatie bevrijden komen ze in een nog veel benardere situatie terecht… De school is namelijk volledig ingenomen door leerlingen die gemuteerd zijn tot een soort wormpjes-spuwende-zombies. En de epidemie heeft zich niet beperkt tot de school. De hele stad is ten prooi gevallen aan de zombies. Er werd een perimeter bepaald en de stad is volledig in quarantaine aan zichzelf overgelaten…

Enkele studenten zullen alles in het werk stellen om veilig en wel de stad te verlaten. Maar hoe houden ze elkaar in leven wanneer duizenden zombies de stad in hun greep houden? En hoe is de vreemde infectie ontstaan? En waarom net hun stad?

Infection is een shonen waarvan ik hoopte dat er wat meer diepgang in zou zitten, maar dat is allesbehalve het geval. Infection bevat geen diepgang, geen gelaagdheid en waar ik hoopte op kwaliteit tieren enkel (fanservice) clichés even welig als de wormpjes in de monden en ogen van de zombies.

Ik doe steeds m’n best met een wijde boog om virussen en bacteriën heen te lopen en dat had ik beter ook met deze infectie gedaan. Infection is dodelijk, zowel voor de personages als voor de onwetende lezers die met deze manga geconfronteerd worden.