Inazuma Eleven

Mangaka: Tenya Yabuno
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 9
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Inazuma Eleven is in de eerste plaats een voetbal-RPG op Nintendo DS. Maar uiteraard is er ook een anime en manga van te vinden. Kurokawa had het leuke idee ook de manga tot bij onze zuiderburen te brengen.

De Inazuma Eleven waren een legendarisch voetbalteam waarvan de spelers elk een superspeciale techniek hadden. Dit team van de Raimon school behoort echter al lang tot het verleden. Het huidige team stelt niets voor en lijkt een schande voor de school van het ooit zo gelauwerde team. Toch heeft kapitein Mark Evans besloten de faam van het team in oude glorie te herstellen!

Daarvoor kan hij rekenen op een handvol ondermaatse teammakkers en zijn eigen doorzettingsvermogen. Gelukkig komt daar al snel een episch sterke spits de rangen vervoegen en lijken de spelers te beschikken over onaangetaste reserves!

Inazuma Eleven gaat nog een hele stap verder dan Captain Tsubasa. De klassieker uit de jaren tachtig verbleekt in het niets bij de stoten die deze spelers uithalen. Hypnose en zwarte magie zijn slechts enkele van de trucen die toegepast worden. Het wordt dan ook allemaal minder serieus gebracht dan de capriolen uit Captain Tsubasa. Inazuma Eleven is een kodomo manga en viseert duidelijk de erg jeugdige lezer. Dat wordt al snel duidelijk als de westerse namen hernomen worden en niet de originele.

Je kan Inazuma Eleven niet serieus nemen en daarom blijkt het al snel een vlotte weglezer te zijn. Meer dan dat wordt het echter ook weer niet. Voer voor de allerjongsten…