Idol A

Mangaka: Mitsuru Adachi
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mitsuru Adachi blijft aan de lopende band manga’s tekenen. Zijn decennialange ervaring, zijn eenvoudige tekenstijl en zijn beproefde recept laten dat strakke tempo toe zonder al te vaak aan kwaliteit in te boeten. Maar de ene manga is dan toch soms beter uitgewerkt dan de andere… In welke categorie valt Idol A?

Asuza Satomi wilt slechts één ding: baseball spelen! Baseball spelen, het koshien halen en later professioneel baseball gaan spelen. Het geluk staat aan haar kant want ze is van bij haar geboorte gezegend met een natuurlijk talent voor de sport. Alleen zorgde die geboorte er ook voor dat ze als meisje ter wereld kwam. En die krijgen natuurlijk niet dezelfde kansen als jongens… Het koshien is een louter mannelijke aangelegenheid.

Toch was het lot haar alsnog goed gezind, want haar jeugdvriend Keita Hirayama lijkt als twee druppels water op Satomi. Hij heeft buiten die treffende gelijkenis geen enkel talent, maar zal maar wat graag de droom van Satomi waarmaken. Hoe? Keita gaat bij de baseballclub en Satomi speelt in zijn plaats de matches. Mits een pruik ziet niemand immers het verschil…

Maar als het koshien eindelijk voor de deur staat is Satomi ondertussen een vermaard model geworden. Hoe gaat ze een succesvolle modellencarrière combineren met het drukke trainings- en wedstrijdschema van haar baseballploeg? Problemen die enkel Adachi kan bedenken en oplossen!

Idol A is duidelijk ‘een mindere Adachi’. Dat betekent daarom nog niet dat dit een slechte manga is, maar alles lijkt veel minder goed uitgewerkt. Het uitgangspunt getuigt al niet van veel originaliteit, maar als het verhaal dan ook nog eens gerushed overkomt, dan blijf je eenvoudigweg achter met ‘een mindere Adachi’.