Ichi the Killer

Mangaka: Hideo Yamamoto
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 10
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Hideo Yamamoto’s zieke geest had ik al leren kennen via het erg sterke Homunculus. Er was me echter gewaarschuwd dat zijn oudere werk Ichi the Killer veel wreder en nog zieker was. Ik kocht het eerste volume dan ook eerder uit nieuwsgierigheid dan om een nieuwe reeks aan te vatten…

Het verhaal vangt aan in Kabukicho, het centrum van de Aziatische maffia. Een plaats waar de misdaad nooit slaapt. Een groepje criminelen die gelinkt zijn aan geen enkele familie smeden snode plannen! Ze willen Yoshio Anjo het hoekje ombrengen en zo zijn fortuin buitmaken. Maar Anjo is de numéro uno van een invloedrijke familie en wordt dan ook goed beschermd.

De criminelen maken enkel kans hun slag te slaan wanneer Anjo vertier zoekt bij vrouwelijk schoon. Tijdens de overdracht van lichaamssappen stuurt Anjo zijn bewakers wandelen. Dan is hij onbeschermd en moet de moordenaar ingehuurd door het groepje uit de duisternis treden.

Die moordenaar, Ichi, is echter een mysterieus figuur. Enkel het brein van het groepje kent zijn gezicht. En dat is niet het doorsnee gezicht van een geharde huurmoordenaar…

Ichi the Killer speelt zich af tegen een interessante maffia-achtergrond waar geweld welig tiert. En dat geweld wordt ook piekfijn in beeld gebracht door Yamamoto die niets uit de weg gaat. Het is dan ook vreemd dat uitgeverij Tonkam Ichi the Killer uitgeeft met louter een kleine 16+ vermelding op de achterkant.

De serie is echter veel meer dan bruut geweld. Het boeit, beklijft en biedt een palet interessante personages, niet in het minst Ichi zelf. De manga wist me althans te overtuigen om met ongeduld het volgende volume af te wachten!