Hungry Heart

Mangaka: Yôichi Takahashi
Uitgever: Asuka
Volumes Frans: 6
Volumes Japans: 6
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Hungry Heart is een manga over voetbal, dus is de mangaka natuurlijk Yôichi Takahashi die we vooral kennen van de Captain Tsubasa serie. Het scenario voor dit tussendoortje bedacht hij toen hij de Olympische Spelen in Sydney bijwoonde. Op zijn discman speelde het nummer Hungry Heart van Bruce Springsteen en vandaar de titel voor deze reeks.

Het verhaal is gecentreerd rond Kyosuke Kano, een grote, sterke kerel met oranje geverfd haar. Hij is gepassioneerd door het voetbal maar als we hem leren kennen blijkt hij voorgoed het wereldje achter zich gelaten te hebben. Hij is zopas aangekomen op een nieuwe school en zal hier het voetbal voorgoed proberen te vergeten.

Waarom wil deze getalenteerde speler het voetbal nu voorgoed vaarwel zeggen? Kyosuke is het “kleine” broertje van de beroemde Seisuke Kano die zopas een contract heeft getekend bij het grote AC Milan in de Italiaanse Serie A. Vermits Kyosuke altijd vergeleken werd met zijn broer die hem het voetbal aanleerde, en hij beseft dat hij nooit evengoed zal kunnen worden, geeft hij de strijd op. Vooral nadat hij een geheim ontdekt in verband met zijn broer…

Natuurlijk zou dit verhaal op niet veel trekken mocht deze getalenteerde speler niet doen waarin hij goed is. Dus sleurt Takahashi er enkele personages bij die hem weer op het juiste spoor zullen zetten. Kyosuke wordt door de vrouwenploeg van zijn nieuwe school min of meer verplicht aangesteld als trainer van hun ploegje, en eenmaal weer in het voetbalmilieu komt hij al snel in contact met de manager van de jongensploeg die dit jaar een gooi wil doen naar de titel. Een speler als Kyosuke Kano zou hen hierbij zeker van pas komen.

Kyosuke hervindt zijn liefde voor de sport en integreert het team van zijn school. We leren al snel enkele van de protagonisten kennen. De schooldirecteur wil immers scoren op het voetbalveld en bracht enkele buitenlandse sterren naar zijn school. De Braziliaanse middenvelder Rodrigo zal Kyosuke de beslissende passes moeten geven, terwijl de doelman met Europese roots, Jefferson, de netten zal moeten schoonhouden. Maar het zal natuurlijk het verschrikkelijke Break Shoot van Kyosuke zijn dat het ultieme wapen van het team zal worden…

Hungry Heart ligt in het verlengde van wat Takahasi doet in Captain Tsubasa. Personages die elkaar vinden door hun liefde voor het voetbal. Of het hier allemaal even spectaculair wordt als de acrobatentoeren in Captain Tsubasa is nog niet duidelijk, maar het Break Shoot van Kyosuke doet toch weinig leuke dingen voor de eigenaar van de muur waartegen Kyosuke traint.

Hungry Heart is een leuke serie, maar brengt weinig nieuws ten opzichte van Captain Tsubasa. Je hebt natuurlijk meer voeling met personages die je al tientallen volumes volgt, maar het moet gezegd dat de personages in Hungry Heart direct je aandacht trekken. Een leuk tussendoortje voor de fans van Captain Tsubasa, of voor de mensen die eens willen kennismaken met de stijl van Takahashi.