Hot Files

Mangaka: Usi
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Bij de erotische manga’s zit er zonder enige twijfel veel rommel, maar hier en daar vind je ook gewoon lekker weglezende titels. Daarin verschilt het genre niet van de andere genres beschikbaar op de markt. Bij welke categorie hoort deze Hot Files (‘Search’ in het Japans) van mangaka Usi thuis?

Kenta is de onzekere loser van dit one-shot. Wanneer hij met de trein reist wordt hij plotseling ten onrechte aanzien als een perverseling die meisjes betast. Gelukkig wordt hij gered door Nanako, een zelfzekere jongedame die in het snotje had dat Kenta hier als gewillig slachtoffer werd opgevoerd. Kenta en Nanako gaan samen iets drinken en Nanako prent hem in dat de jongeman wat zelfzekerder moet overkomen. Dan zou dit nooit gebeurd zijn. Om hem wat vertrouwen te geven gaat ze met de maagd naar bed zodat hij zich meer op zijn gemak zou voelen bij het vrouwelijke geslacht. En van het één komt het ander…

Nanako is privédetective van beroep en stelt Kenta aan haar baas voor. Deze laatste stemt ermee in om Kenta op proef aan te nemen met als gevolg dat Nanako en Kenta collega’s worden. De zaken die moeten worden opgelost zijn niet erg vergezocht maar draaien wel telkens uit op een originele stoeipartij tussen Nanako en Kenta.

Hot Files is een luchtige weglezer en Usi hanteert een aangename tekenstijl die net dat tikkeltje minder klassiek is dan wat we vaak voor ogen krijgen in hentai manga. De cover doet de tekenstijl van de mangaka allerminst eer aan, vind ik persoonlijk. Ben je op zoek naar een leuk erotisch one-shot dan is Hot Files een mogelijkheid. Maar je moet natuurlijk wel openstaan voor het genre.