Hokkaido Gals Are Super Adorable

Mangaka: Kai Ikada
Uitgever: Crunchyroll
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 13
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Hokkaido Gals Are Super Adorable! Wie kan het oneens zijn met deze uitspraak? En heb je toch nog twijfels, lees dan zeker deze romantische komedie van Kai Ikada uit Shonen Jump+ en in het Frans verkrijgbaar bij Crunchyroll.

Tsubasa Shiki verhuist omwille van familiale omstandigheden naar Hokkaido. Wanneer hij uit Tokyo arriveert, belandt hij in een ijzig koud sneeuwlandschap. Koud, maar eveneens enorm prachtig! Overmoedig besluit hij wat vroeger uit de taxi te stappen om het ‘laatste stukje’ te voet af te leggen. Blijkbaar een kleine misrekening, want dat ‘laatste stukje’ ligt nog drie uur van zijn nieuwe thuis… Wat nu gedaan?

Als bij wonder belandt Tsubasa bij een bushalte waar hij de knappe ‘gal’ Minami Fuyuki ontmoet. Hoe kan zij bij deze vrieskou zo licht gekleed gaan? Krijgt Tsubasa dan toch nog een warm onthaal in Hokkaido?

Dit zou geen romantische shonen zijn mochten Tsubasa en Fuyuki een dag later elkaar niet terugzien op de schoolbanken. De ernstige Tsubasa en de sociale ‘gal’ Fuyuki kunnen niet méér van elkaar verschillen, maar zullen toch al snel een ‘warme’ vriendschap sluiten.

Slechts één meisje dat naar het hart van het mannelijke hoofdpersonage dingt? Dat kan natuurlijk niet, dus de cast zal al snel uitgebreid worden met andere knappe meiden uit Hokkaido. En het is daar dat het talent van mangaka Kai Ikada zich volledig lijkt te ontluiken.

Het is immers niet iedereen gegeven om al die meiden in het koude Hokkaido toch zo regelmatig te ontdoen van hun kledij, een waar genie! Maar verdient Kai Ikada daarom meteen een standbeeld?

Hokkaido Gals Are Super Adorable is een enorm vermakelijke manga en heeft als meerwaarde dat het die prachtige achtergrond van Hokkaido heeft, maar voor de rest is het op zich geen manga die zich onderscheidt van de andere titels in het genre. Vermakelijk, maar zonder meer!