Hitman – Les Coulisses du Manga

Mangaka: Kouji Seo
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 12
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kouji Seo weet hoe je een hit moet maken in het mangawereldje. Met titels als Suzuka, A Town where you live en Fuuka heeft de mangaka zijn strepen verdiend. Daarom meent Kouji Seo dat de tijd rijp is om ‘Hitman’ te schrijven. En dat gaat niet over een huurmoordenaar…

Kenzaki staat op het punt zijn droom te verwezenlijken: hij mag aan de slag als redactiemedewerker bij het grote Shonen Magazine van Kodansha! Maar slaagt hij erin als nieuwkomer zijn stempel te drukken en een echte ‘hitman’ te worden?

De ambitieuze jongeman zal al snel zijn eerste mangaka binnenhalen: de getalenteerde Tsubasa. Maar zij is een al even grote debutante als haar editor… Slaagt Kenzaki erin Tsubasa te laten debuteren in Shonen Magazine?

Hitman toont je het reilen en zeilen van een editor, maar waar je bij een serie als Bakuman een ietwat realistische invalshoek had, graaft Kouji Seo in Hitman toch iets minder diep. Vooral de intermenselijke relaties tussen Kenzaki en zijn (veelal vrouwelijke) mangaka wordt ‘uitgediept’, waardoor Hitman soms eerder een romantische komedie lijkt dan een leuke manga over het uitgeverswereldje.

Kouji Seo doet in Hitman waar hij enorm goed in is geworden. Hij speelt leentjebuur bij een succesvolle manga en kiest hetzelfde uitgangspunt maar maakt het allemaal iets toegankelijker en ‘mainstream’ met een sterkere concentratie op het romantische aspect. Dankzij zijn gelikte tekenstijl weet hij daardoor de lezers van Shonen Magazine volledig weg te blazen. Waar Fuuka een cloon was van Beck, levert de mangaka met Hitman een cloon af van Bakuman. Met een iets minder platonische relatie dan in Bakuman…